ABD'nin uzun vadeli oyunu!

ABD'nin başında İslam düşmanı bir başkan var. Patavatsız, dengesiz, frensiz ve sigortasız. Başkan Trump İsrail'den daha fazla Arz-ı Mevut'cudur. Kudüs'ü İsrail'in üç bin yıllık başkenti olarak...

ABD'nin başında İslam düşmanı bir başkan var. Patavatsız, dengesiz, frensiz ve sigortasız. Başkan Trump İsrail'den daha fazla Arz-ı Mevut'cudur. Kudüs'ü İsrail'in üç bin yıllık başkenti olarak görmektedir. Yalnız İslam dünyasını değil bütün dünyayı karşısına alma pahasına Kudüs'ü İsrail başkenti yapma inadını sürdürmektedir.

Trump, Orta Doğu'da birlik, bütünlük ve barış içinde bir İslam devleti bırakmamaya kararlıdır. Bunun için geçmişte SSCB'ye karşı sürdürülen politikanın aynısını İslam ülkelerine karşı devreye sokmuştur. Bu bağlamda İslam ülkeleri birbirine karşı kullanılmaktadır. Sünni İslam ile Şii İslam'ı karşı karşıya getirip çatıştırarak İslam ülkelerini güçten düşürmek temel ABD politikasıdır.

Bu bağlamda ABD arkasına taktığı Mısır, Suudi Arabistan ve BAE vb. ülkeleri İsrail lehine İslam aleyhine kullanmaktadır. PKK/PYD/DAEŞ gibi terör örgütlerini de bölgeyi dizayn etme için alt yapıyı hazırlamada bir gerekçe olarak kullanmaktadır. Bu nedenle ABD'ye 'dostun ya da stratejik müttefikin kim?' türünden sorular sormak anlamsız lakırtılardır.

Hedef ülkeler: Türkiye ve İran!

İslam ülkeleri arasında Türkiye ve İran hedefe oturtulmuş iki güçlü ülkedir. Son zamanlarda Türkiye/İran ve Suriye arasındaki Soçi görüşmeleri ve Astana Süreci ABD'nin kimyasını bozmuştur.

Türkiye'nin S-400'leri Rusya'dan alma girişimi ise ABD'yi çıldırtmıştır. Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı ise ABD ve kara gücü olarak kullandığı PYD'yi çileden çıkarmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar