ABD'nin Türkiye'ye kurduğu tuzak!

Türkiye dünyanın en stratejik coğrafyalarından birisinin üzerinde bulunuyor. Türk milletinin etrafındaki ülkelerle, millet ve etnik yapılarla tarihten, coğrafyadan, kültürden gelen itilafları var. Arz-ı Mevut, Megalo...

Türkiye dünyanın en stratejik coğrafyalarından birisinin üzerinde bulunuyor. Türk milletinin etrafındaki ülkelerle, millet ve etnik yapılarla tarihten, coğrafyadan, kültürden gelen itilafları var. Arz-ı Mevut, Megalo İdea, Büyük Ermenistan ve Büyük Kürdistan kavramları herkesten daha çok Türk Milletini ve Türkiye coğrafyasını ilgilendiriyor.

Türkiye'yi yönetenlerin hamasete, hayal kurmaya, palavraya ve gürültüye değil rasyonel düşünceye, jeopolitik konumu algılamaya, tarihi gerçeklere, ferasete ve basirete ihtiyacı vardır. Ancak bu hakikatler sayesinde ülkeyi yönetenler Türkiye'nin dostunu ve düşmanını gerçek anlamda tanıyabilir. Türkiye düşmanını dost sanan bir ülke olma konumundan artık çıkmalıdır. Bunu da kimseye savaş açmadan, döküp, kırmadan yapmalıdır.

Okyanus ötesinden gelip, Türkiye'nin düşmanlarını silaha boğan, Türkiye'ye karşı olmadık provokasyonların altına imza atan ABD'ye sürekli olarak niyetinin farkındayım mesajı verilmelidir. Türkiye'deki darbeler dahil olmak üzere FETÖ, PKK, IŞİD terörünün arkasında ABD'nin olduğu yüzüne vurulmalıdır.

ABD, Türkiye'ye dost ya da müttefik olmuş olsaydı Türkiye düşmanı PKK'ya hamilik etmezdi. PKK'ya hamilik eden bir devletin Türkiye'de üs bulundurması da düşünülecek bir konu bile değildir.

Zayıf ve bölünmüş Türkiye!

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna haber ajansı: "ABD'nin 2016 yılında Ukrayna-Türkiye ortak projesine engellediği, ABD'nin Ukrayna-Türkiye anlaşmasına şiddetle karşı çıkmasının nedeni olarak, Türkiye'nin kontrolsüz güçlenmesinden korktuğunu" iddia etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar