ABD'nin provokasyonlarına dikkat!

PYD/YPG'ye 20 bin TIR'dan fazla silah veriyor. Türkiye'nin terörist olarak nitelediği gruptan 50-60 bin kişilik silahlı unsur oluşturuyor ve onlara eğitim veriyor. Bölgeye 22 adet askeri üs kuruyor. Türkiye'yi Münbiç'de...

PYD/YPG'ye 20 bin TIR'dan fazla silah veriyor. Türkiye'nin terörist olarak nitelediği gruptan 50-60 bin kişilik silahlı unsur oluşturuyor ve onlara eğitim veriyor. Bölgeye 22 adet askeri üs kuruyor. Türkiye'yi Münbiç'de oyalıyor.

ABD bölgede PYD/SDG adı verdiği unsurların denetiminde bağımsız bir yapı oluşturmuş durumdadır. Bu yapının gelecekte özerk ya da federal bir oluşuma dönüştürülmesini amaçlamaktadır.

ABD kendisi ve İsrail'le uyumlu hareket eden Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği'nden unsurlar Türkiye aleyhine çok ciddi çalışmalar yapıyor. Kaşıkçı olayı bu faaliyetleri daha da artırmış bulunmaktadır.

ABD'de devlet aklını bütünüyle tatile çıkarmış da değil. Türkiye'ye yönelik sert ve ipleri koparacak türden tavırlar her yerden daha çok ABD'nin aleyhine olacağının onlar da farkındalar.

 Türkiye güney sınırlarından ABD tarafından tam anlamıyla kuşatılmıştır. Türkiye'nin Suriye'de kaybedeceği bir şey kalmamıştır.

Fırat'ın doğusuna Türkiye bu harekâtı gerçekleştirmek zorundadır. Buna mecburdur. Aslında çok geç de kalmıştır. PYD'nin bölgede yaptığı etnik temizliğin meydana getirdiği anormalliğin normalleştirilmesi ve Türkiye'ye bölgeden kaçarak gelen göçmenlerin evlerine dönüşünün sağlanması şarttır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar