ABD'nin hedefi Türkiye!

             Yarım asrı geçkin dost ve stratejik müttefik (!) ABD, Türkiye düşmanı terör örgütüne 4 bin 900 TIR silah yardımı yapmıştır. Bu örgütle ortak...

             Yarım asrı geçkin dost ve stratejik müttefik (!) ABD, Türkiye düşmanı terör örgütüne 4 bin 900 TIR silah yardımı yapmıştır. Bu örgütle ortak harekât yapmış, Suriye'nin kuzeyinde bu terör örgütüne kantonlar kurdurmuştur. Şimdi de bu dost ve müttefik ABD, Türkiye ve Irak sınırında, PYD/PKK yönetiminde 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kurduklarını ilan etmiştir.

                ABD, açıkça Türkiye'ye karşı PYD/PKK terör örgütünü bölgede kurumsallaştırıp yapısallaştırarak kalıcı hale getirmeye çalışmaktadır.

                Türkiye'de iç savaş çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi dahil bütün kalkışmalar, PKK/DAEŞ terörü dahil Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya hedef alan bütün terörist faaliyetler dost ve stratejik müttefik olarak bilinen ABD ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkilidir. 

                Türkiye'yi içeride ekonomik/siyasi istikrarsızlıkla, dışarıda (zaman zaman da içeride) terörle meşgul etmek ABD'nin izlediği stratejidir. Böylece ABD, Türkiye'nin bölgede nüfuzunu sınırlandırmak ve İsrail'i rahatsız etme yeteneğini azaltmayı amaçlamaktadır.

Türkiye, haklı olarak kuzey Suriye'nin başka güçler tarafından kontrol edilmesini ulusal güvenliğe tehdit sayıyor. ABD'nin uzun vadeli planları Türkiye acısından endişe verici. Zira ABD'nin desteğiyle Akdeniz'e kadar bir Kürt koridoru oluşacak ve bu iş bir Kürt devletinin kurulmasına kadar gidecek. Türkiye, Afrin ile Kobani'nin birleşmesini 'Kürt koridoru' projesinin en önemli ayağı olarak görüyor. Buna her şart altında izin verilmeyecektir.

                AKP'nin Suriye'de yaptığı yanlış!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar