ABD'den Türkiye'ye yönelik tehditler

ABD tarihinin en dengesiz, fütursuz ve ölçüsüz başkanı olan Trump'un, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerden sonra stratejik müttefiki (!) olan Türkiye'yi de hedefe koyduğu anlaşılıyor.Türkiye'de demokrasiyi tehdit eden...

ABD tarihinin en dengesiz, fütursuz ve ölçüsüz başkanı olan Trump'un, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerden sonra stratejik müttefiki (!) olan Türkiye'yi de hedefe koyduğu anlaşılıyor.

Türkiye'de demokrasiyi tehdit eden her gelişmenin ya önünde ya da arkasında bulunan ABD ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'yi yaptırımla tehdit etti.

Yatırım yapmayın talimatı!

Trump, ajan, provokatör, ajitatör olan vatandaşı rahip Andrew Brunson için şunları söylüyor: "Amerika Birleşik Devletleri, büyük bir Hristiyan, aile adamı ve harika bir insan olan Pastor Andrew Brunson'ı uzun süredir tutuklu yargılayan Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulayacak. Brunson büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı hemen serbest bırakılmalı!" diyor.

Trump'ın yardımcısı Mike Pence de, "Eğer Türkiye, papaz Andrew Brunson'ı acil olarak serbest bırakmazsa ve onu evi olan Amerika'ya göndermezse, Amerika Birleşik Devletleri bu masum inanç adamı özgür olana kadar Türkiye'ye önemli yaptırımlar uygulayacaktır" diye tehdit ediyor. Dahası ABD'deki altı senatör, 'Türk hükümeti ABD vatandaşlarını haksız yere tutuklamaya son verene dek' Türkiye'nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı sundu. Bu tasarı ABD başkanına, insani amaçlar dışında Türkiye'ye gelecekte verilecek kredilere karşı çıkması yetkisi veriyor.

Dahası parasını ödediği ve üretimi başladığı halde F-35 jetlerinin teslimi de dahil Türkiye'ye silah satışlarını durdurulması amaçlı bir yasanın Kongre'ye sunulmasıyla papaz Brunson olgusu arasında yakın bir ilişki var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar