ABD ve Rusya'nın öğrettikleri

Suriye'nin başına gelenlerin baş sorumlusu ABD/İsrail ve Rusya'dır. Amerika, Büyük Ortadoğu Projesinin uygulama süreci olan Arap Baharı'nın gereği olarak Suriye'yi "Butik Devlet"lere bölmek istediği için Suriye rejimini hedef yapmıştır.

Irak'tan Barzani Kürdistanı'nı çıkaran ABD, Suriye'den de PYD/PKK Kürdistanı'nı çıkarmak istemektedir.

Rusya ise soğuk savaş sonrası Karadeniz'de donanmasının üsleneceği liman olarak Kırım'a el koyduktan sonra Akdeniz'de de Tartus limanı ve hinterlandını elinde bulundurmak için Suriye'de rejimden yana tavır almıştır.

İşin en ilginç yanı, SSCB döneminden bu yana sürekli olarak Rusya'nın Suriye'nin yanında yer almış olmasıdır. Bu gerekçeyle kendisinden S-400 alan, doğal gaz akımında işbirliği yapan, Akkuyu nükleer santral ihalesini kendisine veren Türkiye gibi bir komşusuna İdlib'de saldırmıştır.

ABD, soğuk savaş döneminden bu yana NATO müttefiki olan Türkiye'yi hemen her kritik olayda yalnız bırakmıştır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar