ABD niçin sanal tehdit yaratır?

Genelde evrensel, özelde yerel iktidarlar, varlıklarına ihtiyaç duyulduğu sürece iş başında kalır. Bu yüzden başta küresel güçler olmak üzere bütün ülkelerin iktidarları kendilerinin bir...

Genelde evrensel, özelde yerel iktidarlar, varlıklarına ihtiyaç duyulduğu sürece iş başında kalır. Bu yüzden başta küresel güçler olmak üzere bütün ülkelerin iktidarları kendilerinin bir ihtiyaç ve zorunluluk olduğuna kamuoyularını inandırmaları gerekir. 

Bu bağlamda ABD ve Rusya gibi ülkelerin yönetimleri demokrasi, dünya barışı, insan haklarının ancak kendi iktidarları sayesinde mümkün olabileceği duygusunu yaratırlar. Onun için de demokrasinin, insanlığın ve barışın azılı düşmanlarının ve tehditlerinin olduğunu algı operasyonlarıyla halka sunarlar.

Bölgesel ve küresel güçlerin yapacağı operasyonlar meşru düzeni tehdit eden düşman algısı sayesinde halk tarafından onaylanır.

Sanal tehdit yaratmak!

Tehdit ve düşman algısı oluşturmak işin ilk aşamasıdır. Bu tehdidin çok yakın olduğu duygusunun da yaratılması gerekir.

Küresel iktidar oligarkları bu nedenle projelerine düşman olanlara karşı kamuoyu oluşturmak için her aracı kullanırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar