ABD ile Rusya arasındaki Türkiye

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin giderek geliştiğini belirterek, "Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İş birliğimiz bölgesel...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin giderek geliştiğini belirterek, "Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İş birliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda hızla artıyor." Değerlendirmesini yaptı.

Putin ile yapılan görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ve Türkiye arasında ilişki, bazılarını kıskandırmaya devam ediyor". Diyerek ikili ilişkilerden gelinen yeri tespit ederken ABD'nin tutumuna dikkati çekmiş oluyor.

Türkiye/ABD ilişkilerinde kriz

Truman doktrini/Marshall yardımıyla başlayan ve Türkiye'nin NATO'ya girişiyle zirve yapan Türkiye/ABD ilişkileri tek yanlı, dikteye dayalı ve uzun vadede sürdürülebilir ilişkiler değildi. Çünkü Türkiye jeopolitik, jeokültürel ve jeoekonomik çıkarlarını ABD uğruna uzun süre ertelemişti.

                Türkiye ABD sayesinde kapı komşusuna düşman, düşmanlarına ise kapı komşusu olmuştu. ABD'nin Türkiye'ye düşman unsurlarla kurduğu ilişkiler kendisini terörist örgütlerin konumuna indirgemiştir.

                Son zamanda ABD/İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler her alanda giderek yıpranmaktadır. Buna karşın Türkiye Rusya ve İran'la ilişkileri hemen her anlamda boyut kazanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar