Millî güvenlik ile ABD arasında kalmak

ABD Savunma Bakanı James Mattis, bir kaç ay önce "Suriye'nin kuzey sınırı boyunca çeşitli alanlarda gözetleme kulesi inşa ediyoruz" dedi.Türkiye en üst düzeyde rahatsızlığını dile getirmesine rağmen...

ABD Savunma Bakanı James Mattis, bir kaç ay önce "Suriye'nin kuzey sınırı boyunca çeşitli alanlarda gözetleme kulesi inşa ediyoruz" dedi.

Türkiye en üst düzeyde rahatsızlığını dile getirmesine rağmen ABD, YPG/PKK konusundaki tutumunda bir değişikliğe gitmemektedir.

Nitekim ABD'nin fiilen Tel Abyad'a kurduğu gözlem noktası Akçakale'de bulunan TSK noktasına 2 kilometre mesafededir. ABD bu gözlem noktasıyla Türkiye'nin bölgedeki hareketliliğini takip etmekte ve teröristlere kalkan olmaktadır.

ABD, YPG'yi silaha ve teçhizata boğmaya devam ediyor. ABD'li subaylar terörist PYD/PKK ile göstere göstere görüntü veriyor, devriye geziyor.

Gelinen aşamada ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'dan 'Suriye'nin doğusunda, öncekilere ek olarak 40 bin kişilik yerel gücü eğiteceğiz' açıklaması geldi.

Bu arada Trump, Suriye'deki azınlıklara yönelik desteği hukuki zemine taşıyan kararı imzaladı. Trump'ın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD'nin, 'iç güvenlik güçleri' kurulana kadar Suriye'den çekilmeyeceğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 295 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar