Türkiye'nin bekası ABD'nin hedefidir

ABD, El Kaide'yi gerekçe göstererek Irak'ı, DEAŞ'ı kullanarak da Suriye'yi işgal etti. Irak'ta kitle imha silahlarını yok etmek ya da demokrasiyi var etmek, Suriye'de insan haklarını korumak, DEAŞ'i bitirmek ve Esad'ın halkına...

ABD, El Kaide'yi gerekçe göstererek Irak'ı, DEAŞ'ı kullanarak da Suriye'yi işgal etti. Irak'ta kitle imha silahlarını yok etmek ya da demokrasiyi var etmek, Suriye'de insan haklarını korumak, DEAŞ'i bitirmek ve Esad'ın halkına karşı gerçekleştirdiği katliamların hesabını sormak ABD'nin bölgedeki emperyalist müdahalelerini örtmekte kullandığı argümanlardır.

                Yakın tarih, ABD gibi ülkelerin başka bir ülkede bulunma gerekçesinin hiç bir zaman insani ve ahlaki nedenlere dayanmadığını göstermektedir.

                ABD önce Irak'ın şimdi de Suriye'nin kuzeyini ülkenin geri kalanından ayırarak özerk bölge haline getirecek, zamanla burayı güçlendirerek devletleşmenin temelleri atılacak.

                ABD, Irak'ın kuzeyini devletleştirip merkezi hükümetten ayırarak birinci derecede İran'a ikinci derecede Türkiye'ye; Suriye'nin kuzeyini özerkleştirerek de birinci derecede Türkiye'ye ikinci derecede İran'a gözdağı vermektedir.

                Büyük fotoğraf Suriye'nin kuzeyindeki vekalet savaşının PYD eliyle İsrail hesabına ABD tarafından yürütüldüğünü göstermektedir.

Çin üzerinden gözdağı vermek!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 324 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar