Hasan Sabbah hortladı

Siyasetten şehvete, ticaretten ekonomiye, çıkardan kariyere kadar hemen her olgu dini görünümlü bir takım sapkın guruplarca istismara tabi tutulmuştur. Neredeyse son ve yüce dinimiz İslam'ın alet edilmediği hiçbir...

Siyasetten şehvete, ticaretten ekonomiye, çıkardan kariyere kadar hemen her olgu dini görünümlü bir takım sapkın guruplarca istismara tabi tutulmuştur. Neredeyse son ve yüce dinimiz İslam'ın alet edilmediği hiçbir menfur emel kalmamıştır.

Hurafelerle, menkıbelerle, uydurdukları hadislerle din pazarlaması yapıp karşılığında şahsi itibar, çıkar ve nüfuz sağlayanlar yüzünden özellikle gençler dinden soğumuştur. Deizmin ve ateizmin bu kadar yaygınlaşmasının nedeni de budur.

Din katledilirken seyredenler!

Neredeyse her cemaate, tarikata ve şeyhe göre bir din anlayışı ortaya çıkarılmıştır. Özellikle gençler neye İslam diyeceklerini şaşırmışlardır.

Dini kıyafet içindeki zatların kimisi "huri" için salavatı, kimisi iktidar için darbeyi, kimisi de cariye/harem oluşturmak için yüce dinimizi istismar etmektedir.

Bu ülkede "Şeyhin kibrit kutusu ile ihvanlarını cennete götüreceğini ve o kutu içinde muhafaza edeceğini" söyleyenlere inananların sayısı sanılandan çoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 295 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar