Ahmet Turan Alkan'dan FETÖ'cü olur mu?

Dünün yazarı, düşünürü ve öğretim üyesi bugünün ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan tutuklu sanığı Ahmet Turan Alkan'ın ahfadından "Hür ve demokrat...

Dünün yazarı, düşünürü ve öğretim üyesi bugünün ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan tutuklu sanığı Ahmet Turan Alkan'ın ahfadından "Hür ve demokrat vicdanlara hitap ediyorum" başlıklı bir mail aldım.

Ahmet Turan Alkan'la hiç yüz yüze gelmedik. Şahsen konuşmuşluğum ve tanışmışlığım da yoktur. Kendisini Türkiye Günlüğü'ndeki yazılarından ve eserlerinden tanıyorum. Onun yazdığı her yazı insan kokar, İslam kokar, Türk kokar daha da daraltarak yazalım Anadolu kokar, Yunus kokar, Sivas kokar!

Entelektüel derinliği olan bu ülkenin nadir yetiştirdiği insanlardan birisidir.

Zamanında iktidar kanadının da büyük değer verdiği Zaman Gazetesinde yazı yazıyordu. Malum gelişmeler sonucu kendisini hapishanede buldu. 65 yaşında olup iki yıldan beri hapishanede ağır tecrit şartlar altında tutuluyor.

Bilmem onun yazdıklarını okudunuz mu? Entelektüel derinliği hakkında bilginiz var mı? Türkiye'de Ahmet Turan'ın felsefi ve ilmi ayarında on kişi olduğunu da sanmıyorum.

Ben şahsen hangi suçu, hangi silahla işledi bilmiyorum. Ama beyniyle iş yapan nadir insanlardan birisi olduğunu biliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 295 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar