Belki de adam ajandır!

Türkiye'yi inanılmaz gafletlerin altına imza atan iktidarlar yönetmiştir. Diğerleri bir yana Arabistanlı Lawrence ve Gertrude Bell'i çok iyi bilenler, casusların Osmanlı devleti ve devamında da Türkiye'ye verdiği zararı da iyi...

Türkiye'yi inanılmaz gafletlerin altına imza atan iktidarlar yönetmiştir. Diğerleri bir yana Arabistanlı Lawrence ve Gertrude Bell'i çok iyi bilenler, casusların Osmanlı devleti ve devamında da Türkiye'ye verdiği zararı da iyi bilirler.

Hiçbir istihbaratçı, ajan ve provokatör "ben ajanım" diye ortaya çıkmaz. Onlar geçmişte dağcı, tarihçi, yazar, dilbilimci, arkeolog, kâşif olarak ortaya çıkıyorlardı. Günümüzde de iş adamı, siyasetçi, gazeteci, bilim adamı vb. onlarca maske içinde görünüyorlar.

Gertrude Bell, dağcı, tarihçi, yazar, dilbilimci, arkeolog, kâşif, fotoğrafçı gibi unvanları olan Alfa kadındı. Bir casustu. Elinde cetvelle Orta Doğu ülkelerinin sınırlarını çizen, ülkelere kukla krallar oturtan bir kadın casus.

Thomas Edward Lawrence, I. Dünya Savaşı yıllarında Arapları Osmanlı Devleti'ne karşı ayaklandırmıştır. Lawrence, bir arkeologdur. 1916-1918 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı yürütülen Arap isyanında, İngiliz irtibat subayı olarak görev yapmıştır. İngilizlerin Orta Doğu'ya yayılma siyaseti istikametindeki faaliyetlerine katıldı, Fırat Nehri kıyısında arkeolojik araştırmalar adı altında, Zeugma'da kazı yaparak bilgiler topladı. Marifetleri malumdur.

 Tarih ve devlet cahili iktidarlar!

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer, diye bir Türk atasözü vardır. Lawrence ve Bell'i bilenler Türkiye'ye yönelik ajan/istihbaratçı/provokatör tipler konusunda en azından hassas olur. Ancak Türkiye'yi yıllardır yönetenler ülkeyi başta ABD olmak üzere birçok ülkenin ajanlarının cirit attığı bir alan haline getirmişlerdir. CIA, MOSSAD, MI 5, BND vb. bunlardan bir kaçıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar