Türkiye'yi 'işgal edecek değiller' ya...

Almanya Dış İşleri Bakanı Gabriel, 'Türkiye'ye karşı çok sabırlı olduklarını ama Türkiye politikasında artık yeni bir yönelime ihtiyaç olduğunu' söylüyor. Gabriel, Türkiye'yi, Die...

Almanya Dış İşleri Bakanı Gabriel, 'Türkiye'ye karşı çok sabırlı olduklarını ama Türkiye politikasında artık yeni bir yönelime ihtiyaç olduğunu' söylüyor.

Gabriel, Türkiye'yi, Die Welt muhabirinin serbest bırakılmasına zorlamak için Alman hükümetinin elinde sadece ekonomik ve diplomatik araçlar olduğunu ifade ediyor. Bu yollarla Türkiye'yi baskılayacağını dile getiren Gabriel, "Sonuçta Türkiye'yi işgal edecek değiliz" diyor.

Yalnız bu söylemler bile Almanya-Türkiye ilişkilerinin ne denli gergin ve kötü olduğunu göstermeye yeter.

Gümrük Birliği'ni güncellemeyeceğiz!

İlişkilerin giderek daha da kötüleşeceğini Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 'Türkiye ile şu aşamada Gümrük Birliği Anlaşmasını güncellemeyeceklerini' söylemesi ortaya koyuyor.

Almanya, Türkiye'ye diz çöktürmek için Gümrük Birliği dahil her aracı kullanacağını açıklamış durumdadır.

Almanya'nın ortaya koyduğu tavır, Türk hükümetinin şu veya bu icraatına karşı çıkmak değil resmen Türkiye düşmanlığı yapmaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da haklı olarak olanı biteni Türkiye düşmanlığı olarak niteliyor.

"Eşi benzeri görülmemiş müdahale!"

Tayyip Erdoğan ise önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde Almanya'daki Türklere, "Türkiye düşmanı partilere oy vermeyin" diye çağrıda bulunuyor.

Erdoğan'ın sözlerini Merkel cevaplıyor: "Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" diyor.

Gabriel, Erdoğan'ın sözlerine yönelik olarak 'Ülkemizin egemenliğine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir müdahale' yorumunda bulunuyor.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Başbakan adayı ise "Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı. Özgür ve demokratik Türkiye için savaşanlara daha çok destek olacağız" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar