19 Haziran meşru, demokratik ve hukukidir

MHP'nin 543 delegesinin olağanüstü kurultay talebi Genel Merkezin kasıtlı bir biçimde oyalama taktiklerine muhatap olmuştur. Sonuçta Genel Merkezin yönlendirmesi ve zorlamasıyla delegelerin olağanüstü kongre toplanmasına...

MHP'nin 543 delegesinin olağanüstü kurultay talebi Genel Merkezin kasıtlı bir biçimde oyalama taktiklerine muhatap olmuştur. Sonuçta Genel Merkezin yönlendirmesi ve zorlamasıyla delegelerin olağanüstü kongre toplanmasına yönelik talepleri yargıya taşınmış ve yargı delegenin başvurusunu haklı bulmuştur.

Genel Merkez yönetiminin olağanüstü kongre yapmama konusundaki kararlılığı üzerine mahkeme olağanüstü kongreyle ilgili düzenlemeleri gerçekleştirmek üzere bir de Çağrı Heyeti görevlendirmiştir.

Çağrı Heyeti mahkeme tarafından yasal olarak görevlendirilmiş ve olağanüstü kongreyi düzenleme yetkisine sahip tek yapı olarak ortaya çıkmıştır.

Bu manada Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran 2016 tarihi için yapmış olduğu olağanüstü kurultay çağrısı; meşru, ahlaki ve yasal bir çağrıdır.

Türklerde yasaya uymak devletin ve var olmanın, olmazsa olmaz şartıdır. Hatta Türkler yasayı devletten daha çok önemserler. Nitekim bu yüzden "İl (devlet) gider, töre (hukuk kuralları) kalır" diye bir de Türklerin atasözü vardır.

Yanlış üstüne yanlış yapmak!

Hiçbir dava hiçbir şeye karşı sigortalı değildir.

Unutulmamalıdır ki, siyaseti 'halka, ideallere ve davalara hizmetkârlık' olarak görenler gün gelir uğruna canını feda etmeye hazır oldukları ideallerin önünde en büyük engel haline gelebilirler.

Ancak elindeki örgütün gücünü kendisini dayatmakta kullanmak gibi totaliter anlayışlar geçmişte kalmıştır.

Siyasi liderler kendilerini var eden ideallerin hilafına var olamayacakları gibi kendilerinin varlık gerekçesi olanlar aleyhine de var olmayı sürdüremezler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 294 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 325 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 658 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar