Yunanistan ve Rusya ile SİHA savaşına doğru

Milliyet Gazetesi Yazarı Özay Şendir’in bugünkü (11.02.2022)’’ Yunanistan ve Rusya ile SİHA savaşına doğru ‘’ başlıklı yazısı.

Kathimerini, Yunanistan'ın görece ciddi gazetelerinden biridir.Çarşamba günü Yunan Dışişleri ve Savunma bakanlıklarının Türk SİHA'larına karşı çalışma yaptığını yazdı.Buna göre, Savunma Bakanlığı aidiyeti belli olmayan adacıklar üzerinde uçan Türk SİHA'larına karşı askeri önlemler, Dışişleri Bakanlığı da Türk SİHA'larının üretiminin ve ihracatının engellenmesi dosyası hakkında çalışıyormuş.Askeri kısım çok ciddiye alınacak mesele değil, ancak diplomasi ayağı sıkıntı yaratabilir.Yunanistan’ın tek başına bir ağırlığı yok ama bulabileceği destekçileri var.Ermeni yanlısı 27 Senato üyesi altı ay önce ABD Dışişleri Bakanı'na Türk SİHA'larının üretimi ve satışıyla ilgili kısıtlama isteğiyle mektup yazmıştı.Fransa'nın çok geride kaldığı SİHA alanında, bazı parçaların ithal edildiği Almanya'da koalisyon dengeleri nedeniyle hükümetin nasıl bir tutum alacağını dikkatle izlemek lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Shakespeare ışığında Kılıçdaroğlu, Özel, İmamoğlu… 08 Mayıs 2024 | 445 Okunma Türklerle savaşmaktan iftihar etmek... 05 Mayıs 2024 | 396 Okunma Özgür Özel’in başarısız olmasını kimler istiyor? 03 Mayıs 2024 | 706 Okunma Türkiye iğne deliğinden halat geçirirken... 01 Mayıs 2024 | 384 Okunma Mayıs ya da Milliyet zamanı... 29 Nisan 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar