Yok Deve!

Her yerde fotoğraf çekme, sosyal medya kanallarından canlı yayın yapma merakı giderek can sıkmaya başladı. Bu fotoğraflar Harun Kolçak’ın cenazesinde, gemlik’te çekildi. Tabut musalla taşında...

Her yerde fotoğraf çekme, sosyal medya kanallarından canlı yayın yapma merakı giderek can sıkmaya başladı.

Bu fotoğraflar Harun Kolçak’ın cenazesinde, gemlik’te çekildi.

Tabut musalla taşında duruyor, bir sürü insan tabutun önünde poz veriyor ve canlı yayın yapıyor. Ünlülerle fotoğraf çektireni çok görmüştüm ama ünlü birinin tabutuyla fotoğraf çektirmeyi de kâr sayıyoruz artık.

Gemlik’ten sosyal medyadan canlı yayın yapanları seyreden bir arkadaşım anlatmıştı rezaleti. Yerel medyayı taradım, Gemlik Manşet Gazetesi yazmış bu durumu, hatta dua edermiş gibi fotoğraf çektirenler olduğuna da dikkat çekmişler. Dün Sabah gazeteleri tararken gördüm, denizde, sığ yerde düşen Serdar Ortaç’ın sırtına bir çocuk ilaç sürüyor. O karede, şezlongun üzerinde oturan bir adam telefonuyla video çekiyor. 

İnsan merak eder ya da ilacı çocuktan alıp ben süreyim der değil mi, adamda bunlar yok, video çekme derdi var. İnsanlığımızı giderek öldürüyor, ünlüler sayesinde biraz daha popüler olma merakımız.

Ve ‘musalla taşındaki bir tabutun önünde dua edermiş gibi fotoğrafımı çek’ diyorsa insanlık, vay bizim halimize...

Efsaneler yarışıyor, akıl kazanıyor

Türkiye’de bir sürü televizyon kanalının envanterinde doğru düzgün kullanılmayan teknik malzemeler vardır. Parayı verip teknolojiyi satın almak işin sadece ilk adımı ama o teknolojiyi kullanmadıkça fark yaratamaz, son adımı atamazsınız. Şimdi size teknoloji ve aklın birleşmesiyle ortaya çıkarılmış harika bir televizyonculuk hikayesi anlatayım. Yüzme tarihine damga vurmuş üç isim vardır.

Biri 1972 olimpiyatlarına damga vuran Mark Spitz. Diğeri 1984 olimpiyatlarında havuzda fırtına gibi esen Michael Gross. 

Ve sonuncusu da 2008’den beri adını sık sık duyduğumuz Michael Phelps.
Eurosport, teknolojiyi kullanarak bu üç ismi yan yana yarıştırdı. Önce Michael Phelps’in PekinOlimpiyatları’ndaki 100 metre kelebek yarışı görüntülerini aldılar. Sonra diğer iki kulvara da diğer şampiyonların aynı stil Yarışma görüntülerini eklediler. Sonuç mu üç şampiyon yan yana kulvarlarda yarışmış oldu. Dede, baba ve torun döneminin üç ünlü ismini yarıştırmak demek çok geniş bir seyirci kitlesini de yakalamak demek. Eğer televizyonculuk aklınız yoksa, sahip olduğunuz teknoloji fazla işe yaramıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 615 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 221 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı... 20 Mart 2024 | 626 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar