Trafik eğitimden daha önemli...

Bugün okullar açılıyor ya,Yayınlarda, kaldırılacak TEOG’dan söz edilecek en çok. (Sınav odaklı bir ülkede Pisa’yı geçtim, üniversite sınavında fizik, kimya, matematik testlerinde ortalama...

Bugün okullar açılıyor ya,
Yayınlarda, kaldırılacak TEOG’dan söz edilecek en çok. (Sınav odaklı bir ülkede Pisa’yı geçtim, üniversite sınavında fizik, kimya, matematik testlerinde ortalama doğru cevap sayısı yüzde 20 bile değil.)

Servis ve servisçilerin durumunu, sonra karanlık nedeniyle ders başlama ve bitirme saatlerini konuşacağız. (Çocuğun okula sağ salim gidip dönmesinin, okulda öğrendiklerinden daha önemli olduğu bir ülke olduk biz.)

Mikrofon uzatılan yetkililer diyecek ki, “Hedef, gelecek yıl okul öncesi eğitimi mecburi hale getirmek ve tam gün ders sistemine geçmek.” (Bunu başarabilmek için derslik sayısı yetersiz Türkiye’de, o yüzden sınıfta kalma fiilen kalktı. Araştırmalara göre okul öncesi eğitim almış bir çocuğun IQ’su 12 yaşına geldiğinde okul öncesi eğitim almamış çocuktan 5 puan daha yüksek oluyor ama bizde lise 4 yıla çıktı, okul öncesi eğitim başlayamadı.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fatih Erbakan’ın 2028 hesabı... 29 Mart 2024 | 404 Okunma ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 618 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 222 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar