Tanklarımız nasıl vuruluyor?

Arkadan vuruluyor aslında... Sahada olandan söz etmiyorum, gerçekte olandan söz ediyorum. Alman-Fransız ortak yapımı Milan anti-tank silahı mesela... Berlin, Irak’taki Peşmerge gruplarına 30 tane vermişti bu silahtan.Der...

Arkadan vuruluyor aslında... Sahada olandan söz etmiyorum, gerçekte olandan söz ediyorum. Alman-Fransız ortak yapımı Milan anti-tank silahı mesela... Berlin, Irak’taki Peşmerge gruplarına 30 tane vermişti bu silahtan.Der Spiegel daha 2015’te yazmıştı, bu silahlar PKK’nın eline geçti diye.Savunma uzmanı Abdullah Ağar’a göre, terör örgütünün elinde bu silahlardan 150 tane var. Peki aradaki devasa fark silah tüccarlarından alım olarak açıklanabilir mi?

Uzmanlara göre,  bu tür silahlar her silah tüccarının eline geçmez, geçenler de Almanya’ya haber vermeden kimseye satış yapamaz. Türkiye’ye sattığı tankları Zeytin Dalı operasyonu nedeniyle modernize etmeyen Berlin ne der acaba bu yoruma? Yoksa Almanya, bir müttefikine sattığı tankların, yine bir Alman silahı kullanan terör grupları tarafından vurulmasından rahatsız olmaz mı? Cumartesi gecesi terör örgütüne bağlı propaganda kuruluşlarından biri olan Anha, bir görüntü paylaştı.

O görüntüde bir Türk tankını hedef alan anti-tank silahlarından birisinin arkası gözüktü, kimliğini tespit etme şansı belirdi. İlginçtir terör örgütü ana propaganda sitesinde aynı görüntünün silah gözükmeyen versiyonunu yayınladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 250 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 509 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 172 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar