Şirinlik yapmaya çalışırken göz çıkarmak

Ünlü bir tatlı firması, mağazalarına köpek girişinin yasak olduğunu duyurmak için kapıya “Dostluk buraya kadar” diye bir tabela asmış. Haliyle küçük çaplı bir kıyamet koptu sosyal...

Ünlü bir tatlı firması, mağazalarına köpek girişinin yasak olduğunu duyurmak için kapıya “Dostluk buraya kadar” diye bir tabela asmış. Haliyle küçük çaplı bir kıyamet koptu sosyal medyada. Bir iş yaparken hitap ettiğin kitlenin ne hissedeceğini düşünmez, sana komik gelenin herkese komik geleceğini zannedersen böyle olur.

Bir kere “Dostluk buraya kadar” demek, kusura bakma içeride olan lezzeti sana tercih ediyorum manası taşıyor. Hangi hayvan sahibi kabul eder böyle bir tanımlamayı? İnsanlar “Kızım”, “Oğlum” dedikleri, bir birey olarak kabul ettikleri canlıları, her yerde muadili bulunabilecek bir ürünü tüketmek için terk eder ya da bırakırlar mı? Yasak getireceksen, bunu şirinlik yapmaya kalkmadan yaz geç ama “Dostluk buraya kadar” dedin mi işin rengi değişir haliyle.

Bu sloganı bulan kişinin haberi olsun, en yoksul öğrenci evlerinde bile, kalan son paket makarnanın yarısını kendine, yarısını köpeğine veren insanlar var. Bir de iletişimin ne olduğu konusunda zerre fikri olmayan ama iletişim yaptığını zannedenler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 273 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 512 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar