Sanki Baba parası harcıyorlar

İstanbul’da hâlâ görevde olan bir ilçe belediye başkanı var. Yıllar önce düzenlediği festivali duyurmak için gazetelere verdiği ilanda, sanatçıların küçücük kafa...

İstanbul’da hâlâ görevde olan bir ilçe belediye başkanı var. Yıllar önce düzenlediği festivali duyurmak için gazetelere verdiği ilanda, sanatçıların küçücük kafa fotoğrafları ve kendisinin yarım sayfa boy fotoğrafını kullanmıştı. Sertab Erener’in Çatalca Belediye Başkanı’yla yaşadığı tartışma getirdi aklıma o ilanı. Çatalca Belediye Başkanı’nın ‘parayı veren düdüğü çalar’ tarzı konuşmasını doğrusu itici buldum. Buna rağmen üzerinde durmayacaktım ama Silivri Belediye Başkanı da “Terbiyesiz, ben olsam sahneden indirirdim” gibi sözlerle tartışmaya dahil olunca dayanamadım.

Birincisi, ‘Parasını ben veriyorum ben ne dersem o olur’ demek aslında daha büyük bir terbiye kusuru.

İkincisi, verdiğin ücret cebinden ödediğin bir para değil, belediye bütçesinden ödenen, yani o ilçede oturan herkesin payı olan bir para.

Üçüncüsü, sanatçıya saygı duymak gerekir, protokol koltuğu merakı nedeniyle hiçbir sanatçı protestolar ya da homurtular arasında şarkısını söylemek istemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 609 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 221 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı... 20 Mart 2024 | 626 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar