Sanat ve savaş karşıtlığı meselesi

Bu ülke, askerden kaçmak için sahte sağlık raporu alıp, bu yüzden ceza alan ve sonra Ahmet Kaya’ya saldırarak milliyetçilik konusunda kendisini temize çekmeye çalışan şarkıcılar gördü. Sanat...

Bu ülke, askerden kaçmak için sahte sağlık raporu alıp, bu yüzden ceza alan ve sonra Ahmet Kaya’ya saldırarak milliyetçilik konusunda kendisini temize çekmeye çalışan şarkıcılar gördü. Sanat ve savaş kelimeleri aynı cümle içinde geçtiğinde herkesin bir kaşı kalkar ama sizi 20 Temmuz 1974 gecesine götüreyim:

ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’ın, Kıbrıs Özel Temsilcisi Joseph Sisco, saatlerce uğraşmasına rağmen Başbakan Bülent Ecevit’i askeri harekâttan vazgeçiremediğini fark eder. Şansını bir de Ecevit’in şiir tutkusundan yana denemeye karar verir ve der ki: “Sayın Başbakan siz aynı zamanda bir şairsiniz, müdahale kararı verdiğinizde insanlar ölecek, bu sizin şair yanınızla çelişmeyecek mi?”

 Ecevit hiç duraksamadan cevabı verir: “Eğer müdahale etmezsek ileride çok daha kanlı olaylar yaşanacak, daha fazla insan ölecek, o yüzden verdiğim kararın şairliğimle çelişen bir yanı yok.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 268 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 511 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar