Özel kuvvetler ABD'lileri nasıl kaçırdı?

Türk askeri ile ABD askeri sahada karşı karşıya gelir mi sorusu çok soruluyor bu aralar. Geçmişte benzer durumlar yaşandığı için en azından birini yazmakta sakınca yok. Birinci Körfez Savaşı’ndan...

Türk askeri ile ABD askeri sahada karşı karşıya gelir mi sorusu çok soruluyor bu aralar.

Geçmişte benzer durumlar yaşandığı için en azından birini yazmakta sakınca yok. Birinci Körfez Savaşı’ndan sonra ABD’liler, Kuzey Irak, Zaho’da bir üs kurarlar.

Buradan kalkan helikopterlerin, geceleri, Metina ve Cudi bölgelerinde PKK’ya yardım malzemesi attığını tespit eder sahadaki Özel Kuvvetler mensupları.

Alay Komutanı Mithat Işık emir verir ve terör örgütüne yardım malzemesi götüren ABD helikopter-lerine,Kuzey Irak, Darkaracan bölgesinde taciz ateşi açılır.

Üst üste bir kaç gece taciz edilen ABD helikopterleri çareyi geceleri İncirlik Üssü’ne gitmekte bulur, Zaho’ya gündüz dönerler ama herkesin göreceği saatlerde de PKK’ya yardım atamazlar.

Bugün ABD’nin PKK’ya verdiği desteğe şaşıranlar, 90’lı yıllara dönüp baktıklarında aynı çirkinliğin daha mahcup hallerini görecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 435 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 319 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 328 Okunma CHP’yi bekleyen 4 tehlike... 07 Nisan 2024 | 1.096 Okunma Türkiye, Batı Trakya’yı işgal etmeyecek Sayın Miçotakis... 05 Nisan 2024 | 363 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar