Muharrem İnce kimin adayı?

CHP’nin adayı da, Kılıç-daroğlu’nun gönlündeki aday mı orası tartışmalı. Zira Genel Başkan’ın “Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri...

CHP’nin adayı da, Kılıç-daroğlu’nun gönlündeki aday mı orası tartışmalı. Zira Genel Başkan’ın “Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri kucaklayacak” tanımlarının tek bir maddesine bile uymuyor Muharrem İnce.

- ”Ekonomist” denilince akla  İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener geliyor. “Başarı hikayesi” denince akla gelen isim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. “Sakin, polemiği sevmiyor” dendiği zaman Kesici, Şener, Büyükerşen akla gelir, İnce asla gelmez. “Bütün kesimleri kucaklayacak” tanımlamasında sağ kökenli Kesici ve Şener’i, belediye başkanı Büyükerşen’i düşünebilir ama İnce’yi aklınıza getiremezsiniz.

- Halk TV’den tanıdık olma meselesine gelince. Muharrem İnce, 2015 yılında düzenlediği basın toplantısını yayınlamayan Halk TV’yi eleştiren bir twit atmıştı. Buna karşın Abdüllatif Şener çok kere Halk TV’ye konuk olmuş bir isim. Yine de son kurultay öncesi, Deniz Baykal’ın isteğiyle Muharrem İnce’ye destek verildiğini iddia edenler de yok değil.

- Sonuç mu, eğer il başkanları akıllarından ve gönüllerinden geçen isimleri yazmasalardı, CHP’nin adayı tahminen Muharrem İnce olmayacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel, yandaş mı oldu? 26 Nisan 2024 | 218 Okunma Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 274 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 512 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar