Kartal bebek nasıl kurtuldu?

Kartal bebeğin dramı ve açılan yardım kampanyası sosyal medyada en çok dikkat çeken paylaşım oldu. Zor bir tabloydu ailenin karşı karşıya kaldığı. Almanya’daki hastane toplam 1.1 milyon euro...

Kartal bebeğin dramı ve açılan yardım kampanyası sosyal medyada en çok dikkat çeken paylaşım oldu. Zor bir tabloydu ailenin karşı karşıya kaldığı. Almanya’daki hastane toplam 1.1 milyon euro istemiş, 500 bin Euro kapora yatırıncaya kadar da Kartal bebeği nakil sırasına almamıştı.
Gereken para toplandı, herkes haklı bir sevinç yaşadı ama ardından klasik abartılarımız başladı. Kendimizi kandırmayalım, Türkiye’de sosyal medya paylaşımları genellikle vicdan tatmin etmek için yapılır. Kartal bebekte yaşanan fark, hazırlanan görselin dikkat çekici olması ve Işık Lisesi mezunu babayla müzik öğretmeni annenin çok sayıda hesabı harekete geçirebilmesi oldu. İyi ki başardılar iyi ki herkesin dikkati Kartal’a çevrildi. Ancak unutmayalım ki, sosyal medyada hemen her gün yardım kampanyası paylaşımları dolaşıyor çok azı sonuca ulaşıyor. Bazen de ideoloji kökenli garip kampanyalarla karşılaşıyoruz. Hatırlayın, “Herkes 1 TL versin, Savarona yatını biz satın alalım” gibi abuk sabuk bir mesaj, paylaşım rekorları kırmıştı zamanında.

Dünya, sosyal medyanın en kötü yanlarından birinin insanları pasif hale getirmesi olup olmadığını tartışıyor. İnsanlar bazen şirketlerle bazen oturdukları sitenin yönetimi ya da daha ciddi meselelerde mücadele etmek yerine sosyal medyada yazdıkları cümlelerle tatmin oluyor. Yardım kampanyalarında da durum farklı değil. Bir düşünelim bakalım, “Vah vah çok üzüldüm” diye Kartal bebek için yardım çağrısı mesajlarını paylaşanların kaçı acaba gerçekten yardım etti?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 501 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 167 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar