Hülya 53, Cher 64

Cesur ya da transparan giyimin yaşı olur mu? Hülya Avşar, 53 yaşında transparan bir elbise giydi. ABD’li sanatçı Cher, fotoğrafta gördüğünüz kıyafeti giydiğinde 64’ündeydi. Bu işin sadece bir...

Cesur ya da transparan giyimin yaşı olur mu? Hülya Avşar, 53 yaşında transparan bir elbise giydi. ABD’li sanatçı Cher, fotoğrafta gördüğünüz kıyafeti giydiğinde 64’ündeydi.

Bu işin sadece bir yanı ve yaş tartışması abesle iştigal.

Esas kavramamız gereken Avşar’ın bir kıyafet değil; kıyafetiyle gündemde olmayı tercih etmesi. Normal bir elbiseyle sahnede şarkı söyleyen Avşar, belki haber olmaz ya da küçücük bir haber olurdu.

Oysa transparan kıyafetiyle her yerde uzun zamandır olmadığı kadar büyük haber oldu. “Haber olmaya ihtiyacı mı var?” derseniz, son 30 yıldır sürekli gündemde ve haber olmuş biri, elbette kendini hatırlatmak ister. Dolayısıyla yaşa uygun kıyafet tartışmasına girmek, abesle iştigal etmekten başka bir şey değil...

BÜLENT ERSOY’UN GÜCÜ ADINA!

Kapalıçarşı’dan bugüne kadar, devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar, sinema dünyasının en önemli yüzleri, müzik dünyasında liste başından inmeyenler ve en ünlü futbolcular geçti.

Gece yarısına yakın bir saatte orayı açtırmaya, içine makam aracıyla girmeye hiçbirinin gücü yetmedi ya da akıllarına gelmedi.

Bülent Ersoy bir kez daha tarihe geçti yaptığıyla... İster ‘bravo’ deyin ister ‘pes’, karar sizin!

BiR PAKET SiGARA 114 TL

Avusturalya, sigara ve tütün ürünleriyle mücadelede fiyat silahını kullanan ülkelerin başında geliyor. Her bölgede farklı ücreti olmasına rağmen bugün, büyük şehirlerde bir paket sigara 79 TL civarında. Bu rakamı da yeterli bulmamış olacaklar ki, sigara paket fiyatını 2020’ye kadar 114 TL’ye çıkartacaklar.

Türkiye’de ‘sigara yasağının uygulanmadığı’ eleştirilerinde de mesafe alınmaya başlandı. Mesela Yeşilay, yasağın ihlal edildiği mekanları bildirmek adına bir akıllı cihaz uygulamasını kullanıma açtı. Bir mekanda yasak delindi mi, hemen uygulama üzerinden ihbarda bulunabiliyorsunuz. Sonra da o mekan, sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından denetleniyor.

Fikir güzel ama riskli: Birincisi, yasağın delindiği yerler, “Müşteri hesaba kızdı, garsona kızdı, ondan bizi şikayet etti” diyebilir. İkincisi, gerçekten de hesaba ya da garsona kızanlar bu tür asılsız ihbarlarda bulunabilir. Galiba en doğru yöntem, ihbar edilen bir mekana müşteri olarak gidip, sigara içmek istediğini söylemek...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 252 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 509 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 172 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar