Hıncal Abi çelişkisi

Bu ülkede aynı suçu defalarca işleyip, sanıkların adliyeden elini kolunu sallayarak çıkmasına olanak sağlayan yasa ve kararlara en fazla tepki gösteren isimdir Hıncal (Uluç) Abi. Ama Sinan Çetin’in oğlu...

Bu ülkede aynı suçu defalarca işleyip, sanıkların adliyeden elini kolunu sallayarak çıkmasına olanak sağlayan yasa ve kararlara en fazla tepki gösteren isimdir Hıncal (Uluç) Abi. Ama Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin söz konusu olduğunda kendisiyle çelişiyor. Başka ölümle sonuçlanan trafik davalarından örnek verip, Çetin’in medya yüzünden tutuklu yargılandığını yazıp duruyor Hıncal Abi. Durum gerçekten öyle mi acaba?


Rüzgar Çetin’in tam 28 trafik suçu var. İki kez alkollü araç kullanırken yakalanmış, ehliyetine el konulmuş ve bu dönemde araba kullanırken yakalanmış. Ceza puanlarını doldurduğu için yine ehliyetine el konulmuş. Aşırı hız, tehlikeli şekilde şerit değiştirmek gibi başka suçlar da var listede.

11 kez kemer takmama cezasını hafif suç sayanlar oldu dava sürecinde. Oysa savunma avukatı, mahkemede Rüzgar Çetin’in çarptığı araçta ölen polis memuru için, “Kemer taksa ölmeyecekti” demişti. Rüzgar Çetin’in tutuklu yargılandığı davada yöneltilen trafik suçlamalarının tamamı sanığın daha önce de işlediği suçlar. Tek fark, bu davada taksirle ölüme sebebiyet verme suçlaması da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 146 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 401 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 440 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 331 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar