Her genç kızın rüyası Reina

Sene 2009, Halep’te10 bin 500 yıllık kalenintepesindeyiz. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verilen akşam yemeğinde, misafirler masaya karışık düzende oturtulunca, yanıma Suriyeli bir iş adamı ve onun...

Sene 2009, Halep’te10 bin 500 yıllık kalenintepesindeyiz.

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verilen akşam yemeğinde, misafirler masaya karışık düzende oturtulunca, yanıma Suriyeli bir iş adamı ve onun televizyon yıldızı nişanlısı düştü. İstanbul’dan geldiğimi duyunca düğün planlarını anlattılar. Genç kız hem düğünden bir gün önceki gecesini hem de düğünden sonraki ‘after party’ organizasyonunu Reina’da yapmak istiyordu.


Orta Doğu’da bir sürü ülke gezdim, tanıştığım insanlar Reina’yı sordu. Bir kısmı arkadaşlarının nişan-düğün sonrası eğlencesi için Reina’ya gitmişti, bir kısmı ise çok duymuş ve merak ediyordu. Sadece Arap ülkelerindedeğil İsrail’de de, Tel Aviv’in Bat-yam semtinde de Reina sorularına cevap vermekzorunda kalmıştım.

Hep iş gereği gittiğim bir mekanın bu kadar popüler olmasına ben, mekana sadece işimle ilgili gitmeme de onlar şaşırıyorlardı. Her neyse yılbaşı gecesi yaşanan saldırıda ölenlerin milletlerine bakınca, tablo daha net ortaya çıkıyor.

Suudi arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Suriye, İsrail ve Kuveyt...Orta Doğu ülkelerinin vatandaşları. Yoksa hayatını kaybedenler arasında Kanada vatandaşı da var, Hindistan vatandaşı da. Reina, tek başına İstanbul’a turist getiren bir marka haline gelmişti. Bu saldırı turizm açısından da çok kötü oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 394 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 438 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 321 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 330 Okunma CHP’yi bekleyen 4 tehlike... 07 Nisan 2024 | 1.097 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar