Görmeden aşık olmak

Gaziantep’te yaşayan bir genç, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kadına, arabasını satıp, akrabalarından borç da alarak tam 108 bin TL’sini kaptırmış. Hiç yüzünü...

Gaziantep’te yaşayan bir genç, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kadına, arabasını satıp, akrabalarından borç da alarak tam 108 bin TL’sini kaptırmış. Hiç yüzünü görmediği, sadece fotoğraflarına baktığı, telefonla konuştuğu birine defalarca para yollamak, üç kere akıllı telefon parası yolladıktan sonra dördüncü kez de telefon yollamak nasıl bir saflığın eseridir bilmem, ama konu bu değil.

 Son dönem bir sürü hikaye duyuyorum, birçok erkek hiç yüzünü görmediği, hatta sesini duymadığı kadınlara, 3-5 internet mesajından sonra “Sana aşık oldum”, “Seni seviyorum” falan yazıyor. Bunu yaptıran şeyin bir tarafında derin bir yalnızlık duygusu varsa, diğer tarafında da hem sözlerin hem de hislerin içini boşaltan ve artık duygu da tüketen günümüz maymun iştahlılığı var. 

Kadınların hisleri, sezileri ve duyguları erkeklerden çok daha güçlüdür. Yüzünü görmeden, sesini duymadan “Aşık oldum” diyen bir erkekten etkilenmezler, hatta normal şartlarda o an konuşmayı da kesmeleri beklenir.

Ancak o derin yalnızlık duygusu ve tüketme maymun iştahlılığı, sadece erkekleri değil kadınları da vuruyor. Sonuç mu hiç karşı karşıya gelmeden, göz göze bakmadan, sesini duymadan sarf edilmiş aşksözcükleri, dijital bir mezarlıkta yatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel, yandaş mı oldu? 26 Nisan 2024 | 226 Okunma Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 275 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 512 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar