Gazilerine kötü davranan ülke

Gece saat 01.00’den sonra hastaneye getirilen yaralı askerin bacak röntgeninde içeri saplanmış yabancı bir parça görür doktorlar.Acaba nedir diye araştırır, araca roket isabet ettiğini öğrenirler. Sonra...

Gece saat 01.00’den sonra hastaneye getirilen yaralı askerin bacak röntgeninde içeri saplanmış yabancı bir parça görür doktorlar.
Acaba nedir diye araştırır, araca roket isabet ettiğini öğrenirler.

Sonra patlayıcı uzmanı bir astsubay bulurlar, bu parçanın havada sadece 5 metre uçtuğu için patlayacak zamanı bulamamış bir RPG 7 rokete ait fünye olduğunu öğrenirler.

Tehlike büyüktür, en iyi çözüm bacağı kesmek, ameliyathane ve tıp personelini de olası bir tehlikeden korumaktır.

Gerektikçe Güneydoğu’ya giden ve zor ameliyatlardaki başarısı bilinen harp cerrahı doktor yaralı askerle konuşmaya başlar.

Acil serviste her gördüğüne bacağının kesilmemesi için yalvaran asker, ameliyatını adını çok duyduğu cerrahın yapacağını öğrendiğinde rahatlar, “ Komutanım siz ne yaparsanız razıyım” der.

Cerrah çok düşünür ve gencecik askerin bacağındaki fünyeyi çıkarmaya karar verir.

Oldukça zor olan o ameliyat yapılır, fünye patlamadan çıkarılır, o asker hayatına iki bacağıyla devam eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 17 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 401 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 438 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 331 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar