Fox haber bültenlerini kaldırır mı?

Çarşamba gününden beri televizyon piyasasında en çok konuşulan konu bu. İşin kötü tarafı, haber bültenlerini kaldırmayı eğlence kanalına dönmek zannediyor birileri. Oysa ABD’nin en büyük...

Çarşamba gününden beri televizyon piyasasında en çok konuşulan konu bu.

İşin kötü tarafı, haber bültenlerini kaldırmayı eğlence kanalına dönmek zannediyor birileri. Oysa ABD’nin en büyük eğlence kanallarından biri olan CBS, de sabah haberleri de var akşam haberleri de. Kaldı ki eğlence kanalı diye tanımlanan kanallar aslında her yaş ve sosyal gruptan seyirciye hitap eden kanallardır.

Türkiye’de son yıllarda haber bültenlerini kaldırma işi konuşulup duruyor, burada mutlak söylenmesi gereken cümleler var. Birincisi, tüm haber kanallarının toplam reytingleri, iyi bir dizinin reytingi kadar etmiyor Türkiye’de. Haber bültenlerini kaldırmak demek televizyonları biraz daha öldürmek demektir.

İkincisi, her medya kuruluşu etkin olmak ister. Gazetelerin sağlayacağı etkinliğin çok daha fazlasını sağlar ana haberler. Dizilerle para kazanabilir ama etkin olamazsınız ya da izdivaç programlarıyla konuşulmayı başarırsınız ama daha fazlası olmaz. Üçüncüsü, bugünün video kaset dükkanlarına dönen televizyonculuk anlayışında neredeyse canlı yayınlanan tek iş haber bültenleri. Bitti mi derseniz bitmedi. Televizyon kanallarının tamamı son yıllarda eski ekonomik gücünden uzakta.

Bunun sebebi de haber bültenleri değil, diziler. Tutmayan ve 5-6 bölüm sonra yayından kaldırılan, iddialı, tek bir dizi maliyetinin neredeyse bir haber merkezinin altı aylık bütçesine denk geliyor.

Gelelim FOX özeline... Kanalın en ucuza en fazla reyting aldığı işi haber bültenleri. Sadece reyting almıyor, yüksek izlenme
payıyla ardından gelen işleri de bir süre taşıyor.

Ancak FOX’un İngiltere’de olan edisyonunda da haber bülteni yok, daha çok ABD’deki işlerin tekrarı var. Yine de daha lokal bir kanal olmaya çalışan FOX’un haber bültenlerini kaldıracağını sanmıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 616 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 221 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı... 20 Mart 2024 | 626 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar