Erdoğan'ın en stratejik bilek güreşi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatının en stratejik bilek güreşini yapıyor bu sıralar. Erdoğan’ın karşısında Suudi Veliaht Prensi Salman oturuyor ama masadaki bilek, Başkan Trump’ın bileği...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatının en stratejik bilek güreşini yapıyor bu sıralar.


Erdoğan’ın karşısında Suudi Veliaht Prensi Salman oturuyor ama masadaki bilek, Başkan Trump’ın bileği aslında..
Trump iktidara geldiği günden beri Suudi Arabistan ile İsrail’i, İran’a karşı müttefik yapmaya çalıştı ve başarılı oldu.
Aksi olsa, İsrail Genelkurmay Başkanı, Suudi Gazetesi Elaf’a, Riyad ile istihbarat paylaşımına hazır olduklarını söylemez, Salman’ın adamı, eski Adalet Bakanı da İsrail gazetesi Maariv’e İsrail’e karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini kınayan cümleler kurmazdı. 
Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, bu Haziran’da, Başbakan Netanyahu ve Prens Salman’ı kendi gözetiminde Ürdün’ün başkenti Amman’da buluşturdu.  
Şu an Trump’ın en son istediği şey, Kaşıkçı cinayetinin siyasi sorumluluğu nedeniyle Prens Salman’ın tahta gelme sürecinin zarar görmesi.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu gördüğü için grup konuşmasında ilk kez “cinayetin emrini verenler” ifadesini kullandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel, yandaş mı oldu? 26 Nisan 2024 | 166 Okunma Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 273 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 512 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar