Dizi sürelerine SGK el attı

Bu aralar dizi setlerinde tam bir SGK paniği yaşanıyor. SGK deyince aklınıza başka bir şey gelmesin, bildiğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan söz ediyorum. Diziler uzadıkça çalışma saatleri...

Bu aralar dizi setlerinde tam bir SGK paniği yaşanıyor. SGK deyince aklınıza başka bir şey gelmesin, bildiğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan söz ediyorum. Diziler uzadıkça çalışma saatleri normal insanların dayanamayacağı hale geldi diye konuşup duruyorduk ya, SGK şimdi setleri basmaya, son derece sıkı denetimler yapmaya başlamış. Çalışanlardan alınan imzalı kağıtlarla mesele çözülüyordur zannetmeyin.

Önemli yapım şirketlerinden birine, WhatsApp yazışmaları ve saatlerine bakılarak ceza kesildiğini konuşuyor şimdi piyasa. Hatta bazı şirketlerin önlem olarak, dizi çalışanlarının oluşturduğu WhatsApp gruplarını sildikleri de söyleniyor.

İster misiniz yıllardır tek bir bölümü bir sürü sinema filminden uzun olan dizileri SGK korkusu kısaltsın?

Bu çok mümkün değil ama tahminen artık setlerde daha fazla insan çalışacak, dolayısıyla da kanallara kesilen faturalar şişecek.

“Ömür biter, yol bitmez” sözü Türkiye’de “Ömür biter, bölüm bitmez” haline geleli çok uzun zaman oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 10 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 401 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 438 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 331 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar