Dikkat çocuklar tehlikede

Bir sürü okul servisinin camları film kaplı, içeriyi görmenin imkanı yok.Bu ülkede serviste unutulup ölen, serviste unutulup son anda kurtarılan çocuk oldu mu, oldu. Serviste tecavüze uğrayan çocuk-kadın oldu mu, o da...

Bir sürü okul servisinin camları film kaplı, içeriyi görmenin imkanı yok.
Bu ülkede serviste unutulup ölen, serviste unutulup son anda kurtarılan çocuk oldu mu, oldu. Serviste tecavüze uğrayan çocuk-kadın oldu mu, o da oldu. Haberlerde arkadaşları tarafından serviste öldüresiye dövülen çocuk haberlerini izledik mi, evet izledik. 
Tüm bunların yaşandığı bir ülkede servis araçlarının camları filmle kapatılamaz, kapatılmamalı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, siz talimat vermezseniz bu iş düzelmez, birisi zarar görmeden müdahale edin lütfen.

KATALONYA REFERANDUMUNDA TÜRKİYE ÖRNEKLERİ...

Katalonya’nın bağımsızlık referandumunda sık sık Türkiye’nin adı geçiyor. İspanyol polisinin müdahalesinin ardından özerk bölge Başbakanı dedi ki: “AB toplanma hakkımızın çiğnenmesine sessiz kalıyor ama Türkiye’de benzer bir durum olduğunda konuşmakta çok cesurlar.” Diğer Türkiye örnekleri daha çok etnik ayrımcılık üzerine.

İspanya Anayasası Katolanları ayrı bir halk olarak kabul ediyor. Barselona adını Kartaca Kralı Hannibal’ın babası Hamilar Barca’dan almış. Berberi, Bask, Kelt ve Grek kökenli bir nüfusu var. Bölgenin İspanya topraklarına katılma tarihi 1714. Ancak  İspanya Anayasası’na göre ülke bölünmez bir bütün ve referandum Anayasa’ya aykırı.

Katolanya’daki referandum İspanya genelinde milliyetçiliğin patlamasına neden oldu. Diktatör Franco’dan sonra ilk kez her yere İspanya bayrakları asıldı. Franco döneminde Katalanca 36 yıl yasaklı bir dildi. 

Referandum için sandıklar Katalonya’ya Çin’den getirildi. Zira merkezi hükümet baskısından dolayı firmalar sandık üretmeyi kabul etmediler. Polis 10 milyon oy pusulasına el koyduğu için pusulaların çoğu evlerde yazıcılardan çıktı alınarak yapıldı.

Dünyanın en ünlü kulübü Barcelona’nın Başkan Yardımcısı, “Katalonya bağımsız olsa bile La Liga’da kalırız” dedi. La Ligi Başkanıysa, “Böyle bir durumda Barcelona nerede oynayacağına kendi karar veremez” açıklamasını yaptı.

Dün için en büyük endişe kaynağı, Katalan polis gücü Mossos d’Esquadra ile ülkenin çeşitli yerlerinden gemiyle getirilen 6 bin İspanyol polisinin çatışmasıydı.

Avrupa Birliği, Katalonya’ya “İspanya’dan ayrılırsanız tekrar AB’ye üye olmak için başvuruda bulunmanız gerekir” mesajı verdi ki Katalanlar bunu da üstü örtülü tehdit olarak yorumladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 215 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 264 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 340 Okunma Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı... 20 Mart 2024 | 623 Okunma Türkiye’nin oyun kurma zamanı 17 Mart 2024 | 372 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar