Bu fotoğraftan erotizm çıkmaz

Bir annenin dokuz ay karnında taşıdığı bebeğini emzirirken çektirdiği bu fotoğraftan erotizm çıkar mı? Bence çıkmaz... “Niye çıkmaz?” sorusunun bir sürü cevabı var:...

Bir annenin dokuz ay karnında taşıdığı bebeğini emzirirken çektirdiği bu fotoğraftan erotizm çıkar mı? Bence çıkmaz... “Niye çıkmaz?” sorusunun bir sürü cevabı var: Çıkmaz zira, dünya üzerindeki tek güzel bağımlılığın anıdır o fotoğraf. Çıkmaz zira, annenin o an tek aklından geçen bebeğini doyurmak ve aynı zamanda sakinleşmesini sağlamaktır.


Eğer bazı erkek beyinleri bu fotoğraftan tahrik oluyorsa, burada sorun kadında değil erkektedir. Kırgızistan Devlet Başkanı Atambayev’in kızı Aliya’ya ait bu fotoğraf. Ülkesinde çok fazla gürültü koparan, tartışma yaratan bir kare oldu bu.

Oysa hamileliğinin başından itibaren tüm sürecini sosyal medyada paylaşan ve annelik yolculuğunu anlatan bir kadından söz ediyoruz. Gelen eleştirilere, “Toplum emzirmeyi seksüel obje haline getirip, sonra da yargılıyor” diye karşılık vermiş genç kadın.

Cevap güzel ama yazılması gereken bir cümle ve sorulması gereken bir soru daha var: 1990’lı yılların başında mecliste görev yapan kadın kameramanlardan biri, giydiği etek yere kadar uzanıyor olmasına rağmen ayak bileği görülüyor diye idare amirliğine şikayet edilmişti. Sıkıntı erkeğin gözünde ve bilinçaltında mı yoksa kadınlarda mı, buyurun siz karar verin...

Altın oran ve 8 milyon dolar

Altın oran lafı yine moda oldu bu sıralar. Tarihi çok eskidir altın oranın, Mısır piramitlerinden antik Yunan eserlerine kadar bir süre yerde karşımıza çıkar. Matematik olarak bir doğruyu 1.6180339’a bölmek diye özetleyebiliriz durumu...Her neyse altın oran sadece mimaride kullanılmıyor.

Fotoğrafını gördüğünüz kalem, dünyanın en pahalı kalemi. Fiyatı tam 8 milyon dolar. En büyük özelliği, kapağı kapatıldığında altın oranı tutturuyor olması. Bunu üreten de oldukça ünlü bir İtalyan firma.

Üzerindeki 945 siyah pırlanta da fiyatta etkin ama bu kalem, her zaman altın oran üzerinden pazarlandı. İnsan cebinde 8 milyon dolarlık kalem taşır mı bilmem ama eminim imzası çok fiyakalı oluyordur.

Teşekkürler Sağlık ve Sosyal İşler...

Geçenlerde çocukları hasta, işsiz, açıkcası tam bir çöküş yaşayan bir vatandaşın bilgileri ve

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 606 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 221 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı... 20 Mart 2024 | 626 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar