Belgesel kanalları cezadan muaf mı?

ID X ya da tam adıyla Investigation Discovery müthiş bir kanaldır. Hem suç dosyalarını anlatan içeriği, hem Amerikan adalet sisteminin ne kadar sorunlu olduğunu göstermesi açısından hem de televizyonculuk adına...

ID X ya da tam adıyla Investigation Discovery müthiş bir kanaldır. Hem suç dosyalarını anlatan içeriği, hem Amerikan adalet sisteminin ne kadar sorunlu olduğunu göstermesi açısından hem de televizyonculuk adına canlandırma, kurgu ve tanıtım başarılarıyla dikkat çekicidir.

Buraya kadar hepsi iyi ama işin özen kısmında ciddi sıkıntılar yaşanıyor bir süredir. Sıkıntı dediğim bir sürü canlandırmada, tek tük de olsa sigara içen insanlarla karşılaşıyordum. Salı gecesi ‘A Crime to Remember’ serisindeki hemen her sahnede birden fazla insan sigara içerken ekrana getirildi. Önce ekrandaki sigara görüntüsü olan yerleri mozaikle kapatmanın doğruluğunu tartışmalı bulduğumu yazayım. Bence mozaikli sigara görüntüsü daha fazla dikkat çekiyor ama derdim o değil.

Eğer bir yasak varsa, doğru ya da yanlış bu herkes için uygulanır. Büyük kanallar hata yaptığında cezayı basıp, diğerlerini görmezden gelerek iş yapılmaz. ID X, içerik olarak çocukların izleyebileceği bir kanal değil. Söylediğim gibi, mozaik uygulamasının işe yaradığı konusunda da ikna olmuş değilim. Ancak bir ülkede yasaklar ya herkes için uygulanır ya da uygulanmaz. Çifte standart ekrandaki sigaradan bile daha tehlikelidir.

3 MİLYON DOLARLIK SÜTYEN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türklerle savaşmaktan iftihar etmek... 05 Mayıs 2024 | 395 Okunma Özgür Özel’in başarısız olmasını kimler istiyor? 03 Mayıs 2024 | 706 Okunma Türkiye iğne deliğinden halat geçirirken... 01 Mayıs 2024 | 384 Okunma Mayıs ya da Milliyet zamanı... 29 Nisan 2024 | 160 Okunma Üzerinde tepindiğimiz hayatlar... 28 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar