Bedelli askerlere vatan savunması şansı ...

Vatan illa kurşun atarak savunulmaz, can kurtararak da savunulur. Mesela kalp masajı dahil doğru bir ilk yardım eğitimine sahip çok az bir insan var Türkiye'de. Giderek artan sel felaketleri yaşıyoruz. Beklediğimiz bir Marmara depremi...

Vatan illa kurşun atarak savunulmaz, can kurtararak da savunulur.

Mesela kalp masajı dahil doğru bir ilk yardım eğitimine sahip çok az bir insan var Türkiye'de.

Giderek artan sel felaketleri yaşıyoruz.

Beklediğimiz bir Marmara depremi, depremin ardından doğalgaz yüzünden çıkması beklenen binlerce irili ufaklı yangın var.

AFAD'ın, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi, selde arama-kurtarma, yangın ya da enkaz kaldırma gibi bir sürü eğitimi verecek uzmanlığa ve eğitmen kadrosuna sahip.

O yüzden 21 günlük sürede, temel askerlik eğitimi dışında bu eğitimler de verilebilir bedelli askerlere.

O insanlar da hem kendi ailelerinin hem de başkalarının canını kurtararak vatana hizmet onurunu yaşayabilirler...

BU FOTOĞRAF GERÇEĞİ ANLATMIYOR...

- Tengas marka tabancaları duydunuz mu hiç? 1977'de Türkiye'de sadece 3 tane vardı o silahtan. Hepsi de Özel Harp Dairesi'nin depolarında gözüküyordu. Bir tanesi, "nasıl olduysa" İzmir'deki bir polisinin eline geçti, ve Bülent Ecevit'e doğru ateşlendi. Zehirli kurşun az farkla Mehmet İsvan'ı vurdu. Suikast girişimden bulunan polis, silahı "yanlışlıkla" ateş aldı diye 3 yıl hapis cezası aldı, dosya kapatıldı. Tesadüf değildi bu suikast. ABD'nin NATO üyesi ülkelerde kurdurduğu yapının Türkiye ayağını Örtülü Ödenek'ten para istendiğinde tesadüfen öğrenmiş ve gücü yettiğince de üzerine gitmişti Ecevit.

- "Bekledim de gelmedin" şarkısını Rumların Kıbrıs Devlet Radyosu'nda çok sık çaldığını bilir misiniz?

İnönü ve  Demirel dönemlerinde gemilere binip de ABD baskısı sonucu Kıbrıs'a çıkamayan Türk askeri ile dalga geçmek için çalınırdı bu şarkı. ABD'nin Özel Temsilcisi Sisco, Ankara'da ABD adına baskı yaparken, Türk Hava Kuvvetleri bağlı uçaklar Kıbrıs'a doğru havalandılar.

- ABD'lilerin "Afyon ekerseniz İstanbul'u bombalarız" diye Türkiye'yi tehdit ettiğini bilir misiniz? Ecevit'in iktidara geldikten sonra yaptığı ilk işlerden birisi de  afyon ekim yasağını kaldırmak olmuştu.

- Gelelim 90'lı yıllara.Resimdeki ABD Başkanı Clinton var ya, dönemin Cumhurbaşkanı Demirel'e oldukça sert bir mektup yazmıştı,

DSP'li Dışişleri Bakanı İsmail Cem Bağdat'a  gitmesin diye. Ecevit, "biz bağımsız bir ülkeyiz" deyip, endişeli koalisyon ortağı ANAP'ı da ikna edip  yolladı İsmail Cem'i Bağdat'a.

- 1991'de yaptığı Saddam röportajı sayesinde oğul Bush'un  Saddam'ı devirip, Irak'ı parçalama planını Kuzey Kürdistan gerekçesiyle durdurmaya, yavaşlatmaya çalışan adam da oydu.

- Bu ülkede ABD'ye en büyük tavizi veren kişi Kenan Evren'dir. 1974'te NATO'nun askeri kanadından ayrılan ve 1977'de  geri dönmeye çalışan Yunanistan için ABD'li NATO Komutanı Rogers bir plan hazırlar. Türkiye'de sivil idare bu planı veto eder. Darbeden sonra Ekim 1980'de Kenan Evren, ne Kıbrıs ne de Ege'de tek bir taviz almadan Türkiye'nin vetosunu geri çeker.

- Sonuç mu, yakın tarih tek bir kare fotoğrafla anlaşılamaz, anlatılamaz

ÇOCUK AYAKKABILARINDA TEHLİKE

İtalyan polisi Cumartesi günü Milano ve çevresinde bir operasyon düzenledi.

Zararlı atıklardan, pvc taklidi  bir hammadde üreten 9 kişiyi gözaltına aldı.

Araştırmada üretilen tehlikeli maddenin Kanada, Meksika, Türkiye ve Fas'a ihraç edildiği ortaya çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 378 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 437 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 321 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 330 Okunma CHP’yi bekleyen 4 tehlike... 07 Nisan 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar