Amca Baba yarısıdır, nokta...

Türk Ceza Kanunu, akrabalar arasında evliliği yasaklıyor. Ancak yetişkin akrabaların kendi rızalarıyla girdiği cinsel ilişkiye dair bir suç tanımı yapılmamış yasada. Günlerdir Murat Başoğlu’nun...

Türk Ceza Kanunu, akrabalar arasında evliliği yasaklıyor. Ancak yetişkin akrabaların kendi rızalarıyla girdiği cinsel ilişkiye dair bir suç tanımı yapılmamış yasada. Günlerdir Murat Başoğlu’nun yeğeniyle yaşadığı ilişkiye dair haberleri midem bulanarak okuyorum. Bu yaşananın adı ensest ve ceza yasasında suç olarak tanımlanmaması, durumun mide bulandırıcı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Kendilerine verdikleri zarar falan umurumda değil ama bu haberin durmadan konuşulması bizim ‘Amca, baba yarısıdır’ inanışına zarar verecek hale geldi.

Yeğenine sarılan amca, amcasına sarılan yeğene, aile eşrafı ya da başkaları kötü gözle bakmaya başlarsa işin içinden çıkamaz hale geliriz. Bunları yazarken, abi-kardeş ticaret yapan insanlarda ya da miras paylaşımı sorunu yaşayan ailelerde, paranın amca kavramının içini boşalttığını bilmiyor değilim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 38 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 401 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 440 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 331 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar