Acısını paylaşamayan ülke

Kapsamı son derece geniş, görgü tanığı ifadesi mi, kullanılması sakıncalı görüntüler mi, soruşturmanın içeriği mi, ne olduğu belli olmayan, yayın yasaklarına uyulamadığını...

Kapsamı son derece geniş, görgü tanığı ifadesi mi, kullanılması sakıncalı görüntüler mi, soruşturmanın içeriği mi, ne olduğu belli olmayan, yayın yasaklarına uyulamadığını mahkemeler ne zaman fark edecek acaba?


Daha Olay Yeri İnceleme çalışmaya başlamadan, ekranlarda, şu örgüt mü yaptı bu örgüt mü yaptı demenin havanda su dövmekten başka işe yaramadığını neden hala öğrenemedik acaba?
Elinde telefon, İstanbul’un her köşesindeki tanıdıklarını arayıp, “İyi misin, hayatta mısın?” diye soranlar ne kadar sinir bozucu olduğunuzun farkında mısınız acaba?
Whatsapp gruplarında, “Kesin bilgi, şuralara gitmeyin, saldırı beklenen yeni yerler” diye liste paylaşanlar, terörün ekmeğine yağ sürdüklerini hiç anlayamayacaklar mı acaba?
Sosyal medyada acılı sözler ve siyah renkli paylaşımlar yaparak teröre karşı görevimizi yerine getirmiş olmadığımızı ne zaman anlayacağız acaba?
Bir yerlerde toplu olarak nöbet tutan polis memurlarını görünce, iyi nöbetler, günaydın ya da iyi akşamlar demek bir nebze olsun moral olmaz mı acaba?
TERÖR VE SAYILAR
Terör eylemleri aslında öldürdüklerini değil geride kalanları dehşete düşürmeyi hedef alır ya,
İrlanda Kurtuluş Ordusu (IRA), bir binaya bomba koyar, patlamasına kısa süre kala bombayı ihbar edip, karmaşa çıkararak insanları dehşete düşürürdü.
1969 ile 2005 yılları arasında düzenledikleri terör eylemlerinde toplam iki bin kişi öldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 505 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 167 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar