ABD, yine sınıfta kaldı…

Terör örgütünün Suriye’de yapmaya çalıştığı yerel seçim konusunda Türkiye’nin konuşacağı iki başkent var. Bunlardan birisi Washington, diğeri de hiç şüphesiz...

Terör örgütünün Suriye’de yapmaya çalıştığı yerel seçim konusunda Türkiye’nin konuşacağı iki başkent var. Bunlardan birisi Washington, diğeri de hiç şüphesiz Moskova.

ABD’nin planlarını iyi kötü biliyoruz ama iddiası Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruma olan Rusya ne yapacak, onu da göreceğiz.Biz bu korsan seçim çabasını konuşurken Washington’ın Türkiye’ye bakışındaki kaymayı gösteren bir başka gelişme daha yaşandı.

Türkiye’de kurulu bulunan Kürt Araştırmalar Merkezi, 40 Kürt kökenli iş insanı, akademisyen, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcisiyle görüşmeler yaparak bir rapor yayınladı.Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kürtlerin Durumu isimli çalışmada garip ifadeler var.Bütçesini ABD Dışişleri’nin verdiği Amerika’nın Sesi bu raporu Kürtçe bölümünde yayınladı ama Türkçe bölümünde vermedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD ile karşılıklı kas yarışı… 26 Temmuz 2024 | 136 Okunma Türkiye, Yunanistan’a yardım yollamalı… 24 Temmuz 2024 | 1.323 Okunma Özgür Özel ile gece yarısı Kıbrıs mesaisi... 21 Temmuz 2024 | 422 Okunma Yeni dil: Kıbrıs Türk Devleti... 21 Temmuz 2024 | 233 Okunma ‘Dengeleri değiştirmeye kimsenin gücü yetmez’ 20 Temmuz 2024 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar