74 Milyon dolarlık düğün, 75 bin çocuk

Hindistan’da beş gün süren ve maliyeti 74 milyon dolar olan bir düğün yapıldı. Eleştirmek için bile olsa tüm dünya konuşuyor bu düğünü. *** Birleşmiş Milletler, 75 bin çocuğun...

Hindistan’da beş gün süren ve maliyeti 74 milyon dolar olan bir düğün yapıldı. Eleştirmek için bile olsa tüm dünya konuşuyor bu düğünü.


***

Birleşmiş Milletler, 75 bin çocuğun, gelecek birkaç ay içerisinde açlıktan öleceğini açıkladı.

Üstelik bu sadece Nijerya için geçerli olan rakam.

Dünya, o görgüsüzlük abidesi düğünün binde biri kadar bile konuşmuyor bu acı açıklamayı.

***

Hindistan’daki gelinin geleneksel kıyafeti olan sarinin fiyatı 2.5 milyon dolar. Takıların maliyeti 13 milyon dolar. Düğüne 50 bin davetli katılmış.

Tüm davetiyeler altın kaplama. Konuklar için 2 bin taksi kiralanmış ve 15 helikopter pisti inşa edilmiş.

***

Para, Nijerya’daki çocukların imdadına yetişmiyor zira sorun, Boko Haram’ın en etkin olduğu eyalette yaşanıyor. İnsani yardım ulaştırmak son derece zor.

Peki bu dünya, parayla çözemediği sorunları görmezden gelen bir hal mi aldı?

Maalesef öyle oldu galiba...

ÖRNEK BOŞANMA

‘Örnek evlilik’ başlığını çok görmüşsünüzdür ama ‘örnek boşanma’ başlığı sizi şaşırtmasın. Gökhan Özen ve Selen Sevigen, ne kadar naif bir şekilde sonlandırdılar evliliklerini. Kimse kimseye ucuz suçlamalar yöneltmedi. Kimse magazin muhabirlerine el altından boşanma gerekçesine dair haberler uçurmadı. Boşanma davası bitmeden kimse tek başına gecelere ve kameraların olduğu yerlere akmadı. Selen boşanma davasını, kariyerine dönmek için ekran ekran dolaşarak televizyon malzemesi yapmadı. “Ortak kararımız, bize saygı duyun lütfen” dediler ve bitirdiler...

ZENGİNLER NADİDE ŞEYLERİ SEVER

Fotoğrafını gördüğünüz Elmas yüzük, 17 milyon euro’ya satıldı bu hafta. Yüzüğü değerli kılan şey, 9.14 karatlık ağırlığı değil. Dünya genelindeki elmasların sadece yüzde 1’inde görülen Fancy Vivid denilen renk tonuna sahip olduğu için değerli. Hatta pembe elmas dediğimiz renkteki ikinci büyük taş bu.

Zenginler bazen elmasın tonu, bazen arabalar, bazen tekneler gibi nadide şeyleri severler. Mesela son 1-2 yıldır, ‘zengin markası’ diye bilinen Otomobil markasından başka markaları kullanıyor zenginler. Laf olsun diye değil, ayrıcalıklı olmak için yapıyorlar bunu. Markalar da dünya genelinde yaklaşık 2.5 trilyon dolar eden bu pazarda, enine boyuna büyümeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel, yandaş mı oldu? 26 Nisan 2024 | 206 Okunma Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 274 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 512 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar