7 yeni gezegene gitmek için 7 sebep

Yeni Zelanda’da kıyıya vuran balinaların, Afrika’dan İtalya’ya geçmeye çalışırken boğulan ve cesetleri Libya kıyılarına vuran 87 kişiden daha fazla haber olduğu bir dünya burası... Beyaz...

Yeni Zelanda’da kıyıya vuran balinaların, Afrika’dan İtalya’ya geçmeye çalışırken boğulan ve cesetleri Libya kıyılarına vuran 87 kişiden daha fazla haber olduğu bir dünya burası...


Beyaz bastonu silah zannedilen bir görme engellinin İngiliz polisi tarafından şok tabancasıyla vurulduğu ve görme engelli kişinin de bunu doğal karşılamak zorunda kaldığı bir dünya burası...

En fazla tecavüz olayı yaşanan ülkeler listesinde, ABD birinci, İsveç 3., İngiltere 5., Almanya 6., Fransa 7., Kanada 8. sırada yer alıyor. Medeniyetin kadınlara karşı işlenen suçlarda hiç fark yaratmadığı bir dünya burası.

Yaklaşık 1 milyon 400 bin çocuğun açlıktan ölmek üzere olduğu ama Nijerya, Somali, Güney Sudan ve Yemen’de yaşadıkları için kimsenin bunu çok dert edinmediği bir dünya burası.

Üzerinde 195 ülke olan, halen 18 savaş ve 226’sı şiddet içeren 400’ün üzerinde krizin sürdüğü bir dünya burası...

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 300 milyondan fazla kişinin depresyonda olduğu ve depresyona giren insan sayısının her sene yüzde 2 kadar arttığı bir dünya burası.

Gallup’un yaptığı bir araştırmaya göre, farklı siyasi görüşten evliliklere karşı olanların oranının giderek yükseldiği bir dünya burası.

TV DİZİLERİNE DAİR...

Televizyon dizilerinde iyiler yüzde 100 iyi, kötüler yüzde 100 kötüdür. Oysa gerçek hayatta her insanın iyi ve kötü yanları vardır.

Televizyon dizilerinde aşıklar kavuşunca dizi biter, oysa gerçek hayat aşıklar kavuştuktan sonra başlar.

Tarih televizyon dizilerinden öğrenilmez. Dizilere ister istemez kurgu ve hayali konuşmalar girer.

Televizyon dizilerinde arası yürüyerek 5 dakika mesafede olan mekanlar gerçekte birbirinden onlarca kilometre uzakta olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 436 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 321 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 328 Okunma CHP’yi bekleyen 4 tehlike... 07 Nisan 2024 | 1.096 Okunma Türkiye, Batı Trakya’yı işgal etmeyecek Sayın Miçotakis... 05 Nisan 2024 | 364 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar