Kocanız hamile olduğunuzu öğrenirse

Düşünün, eve bir telefon geliyor aile hekiminizden ve telefona eşiniz bakıyor. Doktor diyor ki, “Hamile eşinizi neden kontrole getirmiyorsunuz?” Sağlık bilgileri kişiye özeldir ama hamilelik hem anne hem de baba adayını...

Düşünün, eve bir telefon geliyor aile hekiminizden ve telefona eşiniz bakıyor. Doktor diyor ki, “Hamile eşinizi neden kontrole getirmiyorsunuz?” Sağlık bilgileri kişiye özeldir ama hamilelik hem anne hem de baba adayını alakadar ettiği için karşıdaki kişi söylemekte bir sakınca görmeyebilir. Şaşkın eş, “Ne, ne hamilesi?” diye sorar kuvvetle muhtemel, karşısındaki kişi de “Devletin kayıtları öyle söylüyor, yanlış olacak değil ya!” dedi mi, seyredin siz gümbürtüyü.

Boşanmadan tutun da, bu topraklarda maalesef cinayete kadar gidebilecek, en azından uzunca bir süre ağız tadı kaçırabilecek bir durum yaşanacağı kesin. Kadın o an hamile olmadığını ispat edebilir de, kıskançlık sorunu yaşayan bir kocaya anlatsanıza kürtaj falan yapılmadığını. İlla karı-koca arasında yaşanması gerekmiyor bu sorunlu senaryonun... Bir babanın kızına dair böyle bir telefon aldığını da düşünebilirsiniz.

Ressam Karolin Fişekçi’nin özel bir hastanede yanlış girilen kaydı ve ardından aile hekiminden gelen telefonlar, biraz kara mizah biraz güzel kadın kontenjanı çerçevesinde haber yapıldı. Oysa basit bir hata çok tatsız yerlere varabilir, hepimizin canını sıkacak dönülmez sonuçlara yol açabilirdi. Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sektörü en iyi bilen isimlerden biri. Medipol Üniversitesi’nin başka üniversitelerden yatay geçişlere dair en ufak bir soruya bile yönetmelikler ve benzeri yasal mevzuat üzerinden cevap verdiğinin canlı şahidiyim. Bu işin kara mizahı olmaz, Sağlık Bakanlığı konunun üzerine gidiyor, bizim de gitmemiz lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fatih Erbakan’ın 2028 hesabı... 29 Mart 2024 | 496 Okunma ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 618 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 222 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar