Ha Mesut Özil, Ha Lefter!

Mesut Özil’in uğradığı ayrımcılık, gördüğü ırkçı muamele nedeniyle Alman milli takımını bırakmasını herkes haklı buluyor Türkiye’de.Yine aynı Türkiye’de...

Mesut Özil’in uğradığı ayrımcılık, gördüğü ırkçı muamele nedeniyle Alman milli takımını bırakmasını herkes haklı buluyor Türkiye’de.
Yine aynı Türkiye’de, az sayıda da olsa, belirli bir grup insan, 2018-2019 sezonunun adının Lefter Küçükandonyanis Sezonu olmasına itiraz ediyor. Ne fark var ikisi arasında?
Irkçılık sadece bizden birine karşı yapılınca mı kötü, yoksa her zaman mı?
Rum bir babanın ve Türk bir annenin çocuğu Lefter.
Çok yoksul bir ailenin evladı, ayakkabısı olmadığı için mahalle maçlarında yalın ayak oynayan bir çocuk. 
O dönemin şartlarında tam dört yıl sürdü askerliği. Büyük bir şehir merkezinde değil, Diyarbakır’da geçirdi zamanı.
Türkiye sevdalısı, Yunanistan para teklif etmesine rağmen, o Türk milli takımı formasını seçti, ‘Turko’ kaldı adı oralarda.
Bu ülkenin insanlarına futbolu sevdirmek için düzenlenen bir kampanyaya katıldı, 20 günde 7 bin 343 kilometre yol gitti, onlarca kez sahaya çıktı.
Sportif başarı kısmı daha uzun.  
50 kez Türk milli takım formasını giyen, o formayla rakip kalelere 21 gol bırakan ve o gol rekoru çok uzun yıllar boyunca kırılamayan biri Lefter Küçükandonyanis.
2018-2019 sezonuna Lefter’in adının verilmesine itiraz edenler, Mesut’a saldıran Alman ırkçı 
kafasıyla sizin kafanız aynı...

Böyle sefer saati mi olur?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 505 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 167 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar