"Beyaz Türk" seçmenin halleri...

Beyaz Türk seçmen, - PKK’nın terör örgütü olduğunu bilir, HDP’li bazı yöneticilerin PKK için kurduğu övgü dolu cümleleri de hatırlar. Buna rağmen, “HDP barajı geçerse AK...

Beyaz Türk seçmen,

- PKK’nın terör örgütü olduğunu bilir, HDP’li bazı yöneticilerin PKK için kurduğu övgü dolu cümleleri de hatırlar. Buna rağmen, “HDP barajı geçerse AK Parti’nin milletvekili sayısı daha az olacak” bilgisinden etkilenir. O yüzden de parlamento seçimlerinde oyunu gelmesini istediğine göre değil, gitmesini istediğine bakarak kullanır.

- 37 aydının yakıldığı Sivas Katliamı’nı unutmaz, dönemin Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da olan bitenden sorumlu tutar hala. Ama şimdi hem Karamollaoğlu’nu da savunmak hem de Sivas’ta yakılan şair Metin Altıok’un kızı  Zeynep Altıok’un yer bulamadığı CHP listesinde adı yazan 5 Saadet Partisi kökenli adayı içine sindirmek zorundadır.

- Ekmeleddin İhsanoğlu örneğinde olduğu gibi sağdan gelme adaylara oy vermeyi içine sindiremez aslında. Buna rağmen Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Mehmet Bekaroğlu gibi isimlerin adlarının CHP ile anıldığı ya da partinin adayı olduğu dönemlerde, “Belki bu kez Erdoğan’dan kurtulmamıza vesile olur” diye içine sinmese de oy verir, isimler üzerindeki tartışmalara temkinli yaklaşır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin oyun kurma zamanı 17 Mart 2024 | 366 Okunma Almanya ve 5. madde 15 Mart 2024 | 356 Okunma Yoksullukta PKK payı 13 Mart 2024 | 741 Okunma Milliyet iddiasına dair... 11 Mart 2024 | 218 Okunma Afyon DEM krizi, hasar-tespit raporu… 10 Mart 2024 | 1.086 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar