24 Haziran hesaplarında geçmişin izleri

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağı söylenen İlhan Kesici, 1994’te ANAP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı. Karşısında Bedrettin Dalan, Zülfü Livaneli, Recep Tayyip Erdoğan...

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağı söylenen İlhan Kesici, 1994’te ANAP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı. Karşısında Bedrettin Dalan, Zülfü Livaneli, Recep Tayyip Erdoğan vardı. Ne Demirel ailesinin damadı olmak ne de ciddi medya desteği işe yaramamıştı o zaman. “İstanbul’da seçimi alan Türkiye’yi de alır” deniyor ya, aklıma geldi birden.

- Sosyal demokrasinin sağdan devşirme aday arayışlarında adı akla gelen Abdüllatif Şener 2011 seçimlerinde, kurduğu partiden ayrılıp, memleketi Sivas’tan bağımsız aday olmuş ve  sadece yüzde 4,4 oy alabilmişti. 

- Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’a aday olduğunda, partisinin Türkiye ortalamasından daha fazla oy almış ve Baykal’ın alternatifi haline gelmişti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, partisinin parlamento seçimlerinde aldığı oydan daha fazla oy alırsa  Kılıçdaroğlu’nun koltuğu sallanır mı? Bu soru sokakta sorulabilir de umarım CHP Genel Merkezi’nde de sorulduğu iddiaları doğru değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 162 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 403 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 442 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar