Haberiniz olsun şifreniz çalındı!

İnternete bağlanmak için kullandığınız kablosuz ağ şifresi çalındı diyorum size... “Benim şifremi benden başka kimse bilmiyor ki, çalınsın, saçmalama” demeyin. Kişisel şifreniz...

İnternete bağlanmak için kullandığınız kablosuz ağ şifresi çalındı diyorum size... “Benim şifremi benden başka kimse bilmiyor ki, çalınsın, saçmalama” demeyin. Kişisel şifreniz çalınmadı ama modemle bilgisayarınız arasındaki şifrelemeyi sağlayan ve tüm dünyada en güvenli protokol olarak kabul edilen WPA2’de güvenlik açığı bulundu. Yani o güvenlik açığı için hazırlanan yazılımı kullanan herkes, ağınıza yakın bir yerden, artık bilgisayarınıza ya da cep telefonunuza sızabilir.

İsteyen kredi kartı bilgilerinizi çalar, isteyen terör örgütlerinin kullandıkları yazılımları telefonunuza yükler ya da düzenleyeceği siber bir saldırının sorumluluğunu üzerinize yıkar. İş son derece ciddi, ABD İçişleri Bakanlığı konuya dair bir açıklama yaptı ve bu açığa karşı hemen yama yayınlayan şirketlerin listesini verdi.

‘Hacker’ın Aklı’ kitabını yazan ve şu an siber güvenlikte en önemli isimlerden biri olan Tamer Şahin’le konuştum meseleyi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 616 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 221 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma Sebep - sonuç açısından Trabzonspor-Fenerbahçe olayı... 20 Mart 2024 | 626 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar