Skandal zincirinin yeni halkaları

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde okul servisinde unutulan Ecrin skandalının artçı sarsıntıları devam ediyor. Okul idaresi, bu vahim olayla ilgili sorumluluk almazken bir servis yetkilisinin, ‘Sözleşmemizi zor iptal...

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde okul servisinde unutulan Ecrin skandalının artçı sarsıntıları devam ediyor. Okul idaresi, bu vahim olayla ilgili sorumluluk almazken bir servis yetkilisinin, ‘Sözleşmemizi zor iptal ettirirsiniz’ dediği iddia edildi. Ecrin’in serviste unutulması olayının ertesi günü de bu kez servise binmesi gereken 3 öğrencinin sınıfta unutulduğu ortaya çıktı

Küçük Ecrin’in okul servisinde unutulmasıyla başlayan ihmal ve yalan zincirine yeni halkalar eklendi. Sınıfta unutulan başka çocuklar, sorumluluk almayan okul yönetimi, bir okul aile birliği üyesine “Zor iptal ettirirsiniz bizim sözleşmemizi” diyen servis yetkilisi ve yetkiyi elinde bulunduran ama konuşmayan okul aile birliği gibi yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Unutulan çocuklar
Küçük Ecrin’in ailesi kızlarının serviste unutulması olayını konuşmak üzere okul yönetimine başvuruda bulunur. Ecrin’in annesi kızının öğretmeni David Bey’le olaya dair konuşurken, sekretarya kısmında bekleyen baba bir başka skandala şahit olur. Öğretmenlerden biri yanında 5 yaşlarında 3 çocukla içeri girer ve servisle eve gitmeleri gereken o çocukların sınıflarda unutulduğunu söyler. Bunun üzerine o sırada sekretaryada bulunan Zöhre Hanım duruma müdahale eder ve servislerin çıkışı durdurulur. Ecrin’in ailesi Okul Aile Birliği’nde yer alan Luis Gomez ile görüşmeye giderken, çocukları unutan servis hosteslerinin koşa koşa okula girdiklerini görür. Bu arada duran ve serviste bekleyen çocuklara “Kapıda kaza var, o yüzden gidemiyoruz” yalanının söylendiğini duyarlar.
Servisçiden şok sözler
Ecrin’in ailesinin okul aile birliğinde yer alan Luis Gomez ile yaptıkları görüşmedeyse ortaya bambaşka bir tablo çıkar. Ecrin’in ailesine burada yüz civarında insan çalışıyor, yazık olur şirkete ve bu insanlara diyen şirket yetkilisi Ufuk Bey’in durumu sorgulayan Luis Gomez’e “Biraz zor iptal ettirirsiniz bizim işimizi” dediğini öğrenirler. PL Turizm adına biz böyle bir şey söylemedik diye verecekleri bir yanıtları varsa, köşem o yanıta da açık.
Ecrin’in ailesi konuyu görüşmek üzere Tarabya’daki yerleşkeye geçer ve okulların genel müdürü Cornille Hanım, Beyoğlu okul müdürü Lucas Hanım ve tercüman Rengin Hanım’la birlikte bir görüşme gerçekleştirilir.
Görüşmeden çıkan sonuç son derece ilginç zira Ecrin’in serviste unutulması vakası okul içinde yer almadığından kendilerinin sorumlu olmadığını söylerler. Daha ilginç olanı, okul yönetiminin servis şirketiyle ilgili bir tasarruf da bulunma yetkisinin olmadığı bilgisi. 
Pierre Loti Okulu’nda servis şirketini belirleme yetkisi Okul Aile Birliği Başkanı Özgür Aşık’ta bulunuyormuş, okul yönetiminin verdiği bilgi bu en azından.
Kendi evladı ölümden dönen bir ailenin yaşadığı paniği ve durumu anlayabiliyorum. Keşke o görüşmede “okul sınırları” içerisinde unutulan 3 çocuğun durumu da gündeme gelseymiş. Okul yönetimi servis hosteslerinin unuttuğu o çocukları bildiriyor mu acaba yetkiyi elinde bulunduranlara?
‘Kel abi’ anlatıyor
Bu arada bazı veliler de Okul Aile Birliği Başkanı’na telefonla ulaşmışlar. Birebir konuşmanın ne olduğunu öğrenemedim ama servis şirketinin çok uzun yıllardır okulun servisini çektiği bilgisi paylaşılmış. Veliler cephesinde bir sürü yeni önlem alındığı için durum daha süt liman hale gelmiş bile. Hatta çoğu veli “Aman okula bir şey olmasın” diye konunun kapatılmasını istiyor.  
Ecrin’in ailesi kızlarının hayatını kurtaran ve Ecrin’in “kel abi” diye tanımladığı iyi yürekli insanla da buluşuyor. Kel abi yolda yürürken cama vuran Ecrin’i fark ettiğini, küçük kızın terlemiş olduğunu, nefes alabiliyor musun diye sorduğunu, sorusuna “Güçlükle alabiliyorum” cevabı aldığını anlatıyor aileye. Sonra evi aradıklarını, sonra torpido gözünde bulduğu numarayı aradığını, servis şirketinin yolladığı, taksi plakalı araçtan inen kişiye bir çocuğu araçta nasıl unutursunuz diye tepki gösterdiğini ama çocuğu alıp hemen uzaklaştıklarını anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 240 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 509 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 171 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar