Kar yağışının görünmez faydaları

Komşuluğu hatırladık yeniden. Eve ekmek alırken; arabasına yoldaki komşusunu da alan ya da aracı kara saplanan komşuya yardım eden insanlar olduk uzun zaman sonra. Kar şehirdeki bitmek bilmez uğultuyu azalttı biraz. O yüzden de...

Komşuluğu hatırladık yeniden. Eve ekmek alırken; arabasına yoldaki komşusunu da alan ya da aracı kara saplanan komşuya yardım eden insanlar olduk uzun zaman sonra.

Kar şehirdeki bitmek bilmez uğultuyu azalttı biraz. O yüzden de daha sessiz günler geçirdik.

Kimse evden çıkamayınca bazı şeyleri birlikte yapmanın keyfine vardık bir kez daha.

İstanbul, yoğun kar yağışı altında yaşama tecrübesi çok olan bir şehir değil.

Karda nasıl yürümek lazım, sokak hayvanlarının bu koşulda yemek bulamayacaklarına dair bilgiler, hepsi tamam. Ancak herkesin unuttuğu bir başka alan daha var.

Ağaçlar...

Pazartesi gününden beri bir sürü ağaç ya devrildi ya da koca dalları kırıldı kar yükü yüzünden. Eğer yürüdüğünüz yol hattında bir ağaç varsa, altından geçerken dikkatli olmanızı öneririm.

SiZ ASENA OLSANIZ NE YAPARSINIZ?

Caner Erkin ve Şükran Ovalı, Roma’da evlendiler. Mutlu olmalarını dilemek düşer herkese, bu sonuçtan mutsuz olanlara da susmak... Geçen haftanın yoğunluğunda gözden kaçan bir noktaya dikkat çekmek istedim sadece. Asena’nın Kanal D’de yayınlanan programında “Caner’in evlilik haberini sunmam” itirazı ve yapımcının aldığı tavır, son derece önemli.

Önce yapımcıdan başlayayım. Düşünsenize Asena bu haberi sunacak, yanaklarından da iki damla yaş akacak. Her tarafta bu olay konuşulur, programın videosu bilmem kaç bin kere izlenirdi. Oysa onu buna ikna etmeye çalışmak yerine tercihine saygı duydular, haberi magazin turuna çektiler. Önce insan sonra televizyoncu olmak adına güzel bir örnekti.

Asena’nın “Haberi sunmam” tavrını şımarıklık olarak yorumlayanlar oldu sosyal medyada, “İşin buysa, yapacaksın” cümleleri falan... Ben o düşüncede değilim doğrusunu isterseniz. Kim olsa eski eşinin evlilik haberini sunmak istemez, insani bir tepki bu. Üstelik böylesi sadece Asena için değil yeni evlenen çiftin huzuru açısından da daha doğru oldu.

Medya, Caner ve eşinin adı geçtiği her habere Asena adını eklemekten vazgeçtiği gün gerçekten normalleşmiş olacağız.

GÖRGÜSÜZLÜK PARA HARCAYARAK OLMAZ

İnsanların abuk sabuk şeyler için harcadıkları paralar, görgüsüzlük belirtisi olarak her zaman haber yapılır. Doğrusunu isterseniz, ben o fikirde değilim. Bana göre, tarihin en büyük görgüsüzlüklerinden biri ATM’ye gitmeye üşendiği için evinin mutfağına ATM koyduran basketbolcudur. 2012’de olmuştu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fatih Erbakan’ın 2028 hesabı... 29 Mart 2024 | 404 Okunma ABD’nin kitlerine ihtiyacımız kalmadı... 27 Mart 2024 | 618 Okunma Alaca karanlık zamanı Milliyet... 25 Mart 2024 | 222 Okunma Avrupa Ortaçağ’a dönerken... 24 Mart 2024 | 266 Okunma Devletin kendini koruma hakkı... 22 Mart 2024 | 342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar