Von Der Leyen AB'nin Türkiye politikası

751 milletvekilinden 383’ü onu seçtiler. En az 274 oy alması gerekiyordu. 9 oy fazla aldı. Bu seçim sonucunu eleştiren ve az bulanlar sanırım bir gerçeğin farkına varmamışlar.

Artık eski Avrupa Parlamentosu yok. Yeni Avrupa Parlamentosu’nda çoğunluğu sağlamak her zaman zor olacak. Onun için 383 oy bir başarı olarak yorumlanabilir. Sonuçta AB’ye sahip çıkan ve Avrupa’ya sahip çıkan Hristiyan demokratlar, sosyal demokratlar, liberaller ve diğer gruplardan bazı milletvekilleri von der Leyen’i seçtiler. Almanya’nın AB’deki ilk Komisyon Başkanını Alman sosyal demokrat milletvekillerinin seçmemesi büyük bir hataydı. Ama sorun olmadı. 

Avrupa Parlamentosu’ndaki aşırı sağ ve aşırı solcular ise bizi şaşırtmayan bir ittifak oluşturmuşçasına von der Leyen’i seçmediler. AB karşıtı ve Avrupa ile sorunlu bu milletvekillerinin von der Leyen’i seçmemesi bekleniyordu. Yeşiller ise von der Leyen’i seçmeyeceklerini açıklasalar da “reel politikacı” Yeşiller eminim onu seçtiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
LİBYA TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇMEMELİ 27 Aralık 2019 | 130 Okunma FRANSA'DA "MACRON, DÉMİSSİON!" SESLERİ YÜKSELİYOR 08 Aralık 2019 | 143 Okunma "AB'NİN SAMİMİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ TUTUMU" 23 Kasım 2019 | 73 Okunma KIBRISLI RUMLAR: "EN İYİ TÜRK, ÖLÜ TÜRKTÜR!" 17 Kasım 2019 | 209 Okunma DİYARBAKIR'DA BİR AP MİLLETVEKİLİ: TOMAS ZDECHOVSKY 13 Kasım 2019 | 210 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar